Convocat per demà un #novullpagar l'AP-7 a Figueres i Girona Sud

La plataforma 'Prou Peatges' vol donar una resposta cívica d'una "ciutadania farta de patir l'abús dels peatges"

'Prou Peatges' ha volgut manifestar aquest matí que l'amenaça de 100 euros de multa són un engany per part del govern de la Generalitat i "una mesura desesperada davant l'èxit d'aquest moviment". Amb tot, la plataforma explica que "ens volen intimidar, però estan cometent una il·legalitat que serà convenientment denunciada amb querelles per prevaricació i abús de poder".

També han editat una guia pels conductors amb informació sobre els passos a seguir demà al migdia. En aquesta expliquen que caldrà dirigir-se al peatge "manual" on s'haurà de dir "no vull pagar" a l'empleat d'Abertis, el qual està previst apuntarà la matrícula i deixarà prosseguir amb la marxa. "Recordeu que podeu passar el llum en vermell (no és un semàfor) i que no esteu obligats en cap cas a ensenyar o donar el DNI a cap vigilant del peatge. Si no obren la barrera comenceu a tocar el clàxon insistentment i denuncieu la detenció il·legal als Mossos-112. L’acabaran obrint. El clàxon és la nostra eina de lluita", expliquen al comunicat.

En cas que el peatge "manual" es trobi col·lapsat, la plataforma recomana dirigir-se a les sortides automàtiques o de Teletac i fer sonar el clàxon insistentment fins que aparegui un empleat d'Abertis per obrir la tanca. "Prou Peatges" ha anunciat noves mobilitzacions massives pel 20 de maig.

La resta de peatges convocats són:

- Vilassar, autopista C-32 (en els dos sentits)
- Martorell, autopista AP-7 (sentit Barcelona)
- Mollet, autopista C-33 (en els dos sentits)
- Manresa, autopista C-16 (en els dos sentits)
- Túnels del Garraf (en els dos sentits)
- Amposta- Deltebre (Sortida)
- Ulldecona-Vinaròs (Sortida)
- Terrassa-LesFonts (en els dos sentits)
- Reus (Sortida)

I també al País Valencià:

- Algemesí (Sortida)
- Sagunt-València (Sortida)
- Castelló (Sortida)