Girona proposa als turistes descobrir la ciutat pedalant en bicicleta elèctrica i GPS

Deu sensors serviran per analitzar l'impacte de la contaminació atmosfèrica al patrimoni arquitectònic de la ciutat

L’Ajuntament de Girona posa en marxa la ‘Girona Eco-bikes’, en el marc del projecte europeu Clean, que pretén promocionar la bicicleta elèctrica per l’ús de turistes i visitants. La iniciativa presentada aquest matí pel regidor d’Urbanisme, Carles Ribas, consisteix en la possibilitat de gaudir de dues rutes matinals gratuïtes amb bicicleta elèctrica pel Barri Vell i la vall de Sant Daniel, que incorporen l’opció d’utilitzar dispositius GPS amb informació cartogràfica i arxius sonors sobre els llocs més destacats.

Les visites amb bicicleta s’han de concertar mitjançant reserva prèvia i es poden realitzar des del passat 27 d’abril fins el 30 de juny, individualment o en grups. El regidor d’Urbanisme ha declarat que la ‘Girona Eco-bikes’ és una proposta que pretén “buscar turisme de caràcter ecològic i oferir un nou servei als turistes de la ciutat” i que al ser una prova pilot d’ús gratuït, un cop finalitzada s’haurà d’estudiar la forma d’oferiment del servei.

Ribas ha destacat que aquesta iniciativa, que compta amb més d’una vintena de bicicletes, es porta a terme gràcies a la participació de les empreses Burricleta, a través dels dos centres que operen al territori gironí: Pla de l’Estany i Gavarres; Senglar Routes i 4Sfera Innova, SL. El projecte de ‘Girona Eco-bikes’ té un import de 64.500 euros, dels quals 40.764 euros han estat aportats per la Direcció General de Turisme de Generalitat de Catalunya i 23.736 euros per l’Ajuntament de Girona.

El projecte Clean s’emmarca dins el projecte Ernest, de la Xarxa Europea de Recerca sobre Turisme Sostenible, l’objectiu fonamental del qual és el foment de la cooperació i la coordinació de les activitats polítiques d’investigació desenvolupades pels estats membres i els estats associats a través dels respectius programes d’investigació nacionals i regionals. L’objectiu de la iniciativa és valorar l’ús de la bicicleta elèctrica com a opció per al turisme de ciutat. Es consideren aspectes com la facilitat d’ús del vehicle, necessitats infraestructurals, idoneïtat dels itineraris, ampliació de nous àmbits turístics (distància- temps), costos, dificultats en la mobilitat per ciutat, tecnologia de suport al guiatge i l’impacte de la contaminació per vehicles.