El Celler de Can Roca es podria convertir aquesta nit en el millor restaurant del món

La prestigiosa 'Restaurant Magazine' celebra a Londres la 10a edició dels premis a la cuina internacional més exquisida

El Celler de Can Roca, propietat dels germans Joan, Josep i Jordi Roca, va quedar en segona posició en l'edició de 2011, i durant aquest any ha rebut grans elogis per part de la crítica gastronòmica internacional, per la qual cosa és considerat un dels favorits. De fet, l'Acadèmia Internacional de la Gastronomia ha concedit recentment a Joan Roca el 'Grand Prix de l'Art de la Cuisine', l'equivalent al Nobel de la gastronomia. Els Roca també viuen un any molt dolç arran de l'obertura al centre de Girona de la seva gelateria, 'Rocambolesc'.

L'editor de la revista 'Restaurant Magazine', William Drew, va assegurar fa unes setmanes en una entrevista publicada a AraGirona.cat que enguany "serà molt emocionant pel Celler de Can Roca" i que no hi ha "cap raó" que impedeixi que els xefs catalans i d'altres de l'Estat espanyol no puguin "continuar sent una força molt destacada a la llista d'aquest any".

De fet, la cuina catalana i basca té una posició destaca en el 'top-ten' de la llista. A més del segon lloc ocupat per El Celler de Can Roca, Mugaritz és tercer i Arzak vuitè. En la competició també apunten fort deixebles de Ferran Adrià com l'actual campió, el danès Noma, el restaurant Osteria Francescana de l'italià Massimo Bottura o l'Alinea de Grant Achatz.

La cerimònia d'entrega dels premis d'aquesta nit comptarà, també, amb la presència del cuiner Ferran Adrià, que el 2010 va ser nomenat com a 'Xef de la Dècada' per 'Restaurant Magazine'. Segons va explicar William Drew, la festa de la gastronomia per excel·lència serà enguany "una ocasió fantàstica".

La nit també serà una oportunitat per donar els únics premis que ja es coneixen. La basca Elena Arzak rebrà el guardó a la Millor Xef del Món per la seva tasca al restaurant familiar d'Euskadi. Per la seva banda, l'americà Thomas Keller serà reconegut per la seva trajectòria davant dels fogons.