Les cerveses artesanes catalanes i estrangeres triomfen al 'Birrasana' de Blanes

Els organitzadors calculen que més de 10.000 persones han passat pel passeig del Mar de la localitat

La localitat de Blanes ha estat durant aquest cap de setmana la "capital" de la cervesa artesana. El festival 'Birrasana' ha ofert la possibilitat de degustar, durant dos dies, més de 144 tipus de cerveses diferents d'arreu del món. En concret, la segona edició d'aquest certamen ha col·locat el festival com el "primer" a nivell estatal. Segons ha destacat l'organitzador del certamen, Josep Andreu Mc Carry, el passeig del Mar de Blanes - on s'ha realitzat el festival - ha rebut una "afluència massiva de públic". L'èxit de l'anterior edició del certamen ha permès que aquest any s'hagi pogut doblar ampliar la superfície del festival fins a una capacitat per a 5.000 persones i s'hagin doblat el nombre d'expositors cervesers. En total 35 experts han ofert les seves begudes més especials, algunes d'elles creades per aquesta ocasió.

Una de les principals novetats amb més èxit ha estat el taller de maridatge amb quatre varietats de cerveses Marina que han impartit l'Edgar Rodríguez i en Toni Romero, sommelier de cerveses i xef respectivament, del restaurant 'El racó d'en Cesc'. Segons Mc Carry, aquest taller ha estat un "èxit" amb un total de 40 inscripcions.

D'altra banda, el festival també ha comptat amb tota mena de tallers i jocs. Fins i tot els més menuts han pogut gaudir d'aquest certamen. Enguany, el 'Birrasana' ha ofert un parc infantil de més de 1.000 metres quadrats amb castells inflables, pistes americanes o llits elàstics i s'han realitzat espectacles al carrer.

Però el festival no només es centra en aquesta popular beguda fermentada. Enguany, com a element més destacat, s'han pogut degustar les hamburgueses de lluç i gamba fresca de Blanes. A més, la organització ha instal·lat sortidors d'aigua per esbandir els gots i no barrejar els gustos. La regidora de Promoció de l'Ajuntament de Blanes, Lourdes Fàbrega, ha detallat que el festival permet "promocionar el poble de Blanes" i dinamitzar la oferta cultural. "És una forma diferent d'apropar-se i conèixer el món de la cervesa, els visitants han pogut gaudir d'una perspectiva diferent d'aquesta beguda", ha conclòs Fàbrega.