Solidaritat alerta que les multes per no pagar peatges són 'il·legals'

Uriel Bertran responsabilitza La Caixa i anima els ciutadans a iniciar un boicot

Bertran ha afirmat que “el govern sap perfectament que han pres una decisió il·legal ja que no hi ha base jurídica ni s'infringeix cap article del reglament de circulació, a més, ho avala el fet que cap membre del govern ha sortit a fer pública aquesta decisió, no està penjada al web del govern, ni s'especifica l'article que es vulnera del reglament”.

Per tot això el diputat independentista considera que “no arribarà cap multa si ens mantenim ferms i la campanya es manté en els mateixos termes que s'està desenvolupant i demanem a la ciutadania que participi massivament demà dia 1 i també el proper dia 20 de maig”. “Demostrarem que no tenim por”.

Finalment Solidaritat ha alertat que “en el cas que arribi una sola multa la nostra resposta serà contundent en defensa dels ciutadans del nostre país i en contra del govern de CiU i de la Caixa". Amb tot, SI assegura que interposaran querelles per prevaricació i abús d'autoritat als membres del govern que ho hagin ordenat. Seguidament convocaran mobilitzacions contra el Govern de CiU "per denunciar els seus actes il·legals". La formació independentista avança que iniciaran una campanya a tot el país perquè els ciutadans treguin els seus dipòsits de La Caixa i, finalment, oferiran assistència jurídica gratuïta a tots els ciutadans que ho demanin.