Interior dobla els efectius i controls dels mossos fins dilluns per evitar desplaçaments a segones residències

Es faran al llarg de les 24 hores del dia

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat aquest matí que “des d’ahir i  fins dilluns 13 d’abril, més de 2.000 agents de mossos d’esquadra duran a terme prop de 500 controls, durant les 24h, a la xarxa viària catalana”.

Així ho ha posat de manifest, aquest matí, en una roda de premsa telemàtica en la que, acompanyat del director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, i del comissari, cap de la Comissaria General de Mobilitat, Joan Carles Molinero, ha valorat l’operació no sortida de trànsit coincidint amb els dies festius de Setmana Santa.

El titular d’Interior ha recordat que “no només seran controls dinàmics sinó que també n’hi hauran d’estàtics que es duran a terme durant tots aquests dies, de dia i de nit, i els cossos policials no només estaran a les carreteres també  hi haurà dotacions policials a espais d’ús públic per vetllar pel compliment d’aquest confinament”.

Buch ha volgut agrair, un cop més, “als cossos policials, als cossos d’emergències, a tota la gent que hi treballa, a la gent que forma part del sistema sanitari públic de Calalunya i gràcies a tots vostès per la paciència i per l’esforç que estan fent de quedar-.se a casa”.

 Per la seva banda, el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Juli Gendrau, ha destacat que des de l’inici del confinament hi ha hagut una disminució important de la mobilitat però que sobretot aquest dimarts i també dimecres passat “es van detectar petits increments en determinades zones d’entre un 5% i un 15% i a les sortides de Barcelona, d’un 7% de vehicles”.

Gendrau també ha remarcat que “ahir dijous es va recuperar la tendència de reducció i que la mobilitat va baixar un 11% a les vies d’accés de segones residències respecte la setmana passada”.

Pel que fa a les dades comparatives de mobilitat de la sortida de Setmana Santa de l’any passat, Gendrau ha explicat que “durant la primera fase de l’operació sortida de la setmana passada, es va registrar una disminució del 88% de vehicles respecte el mateix període l’any passat i pel que fa a les dades de desplaçaments des d’ahir dijous a les 15h fins a avui a les 10h, la reducció ha estat del 84%”.

Per la seva part, el comissari Molinero ha explicat que “des d’ahir a les 15h ahir  fins avui a les 8  s’han fet 54 controls dels quals s’han aixecat 300 actes per incompliment del confinament i 88 d’aquestes han estat per mobilitat a segones residències”. “Aquests vehicles han estat sancionats i han hagut de retornar al seu domicili”, ha insistit.

Molinero ha dit que “aquests controls es convertiran, en alguns moments, en controls de patrullatge dinàmic en coordinació amb els que estan realitzant les policies locals en els accessos a les urbanitzacions dels seus municipis”.