Concentració a Girona en defensa del català com a 'única' llengua vehicular a l'ensenyament

Els concentrats alerten que, si no es manté el sistema d'immersió lingüística, el català "desapareixerà"

Els concentrats han reivindicat que, en l'actual món globalitzat on hi ha un gran ús de les llengües majoritàries, no hi ha "cap garantia" que es pugui mantenir la cultura i la llengua catalana si no es "blinda" el català a l'ensenyament. L'associació 'Escola en català' han criticat les sentències del Tribunal Constitucional, el Tribunal Suprem i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ordenen tornar a introduir la llengua castellana com a llengua vehicular a l'ensenyament. "Si no es manté el sistema d'immersió lingüística, el català quedarà ofegat" ha detallat un dels membres de l'associació, Josep Maria Rodríguez.

Segons el coordinador de l'associació a la comarca del Gironès, Joan Vericat, ja s'han recollit més de 15.000 signatures a favor de la llei 'Defensem l'Escola en Català' i més de 100.000 arreu de Catalunya. Aquesta llei té com objectiu que la Generalitat reconegui "explícitament" la llengua catalana com a "única" llengua vehicular a l'ensenyament. "La gran majoria dels catalans no volem que ens toquin la immersió lingüística", ha conclòs Vericat.

L'acte de protesta ha comptat amb la participació del diputat per Girona de Solidaritat per la Independència, Toni Strubell, que ha llegit un manifest. "A Catalunya hi ha una forta immigració i, si no tenim cura del català, la llengua desapareixerà", ha alertat Strubell. El diputat ha ressaltat que els ciutadans catalans no "poden permetre" que l'estat espanyol decideixi el model educatiu.