La premsa francesa es fa ressò dels turistes francòfons que es confinen a la Costa Brava

Molts han arribat de nit o per carreteres secundàries

Els mitjans de comunicació francesos han centrat part de la seva atenció en parlar de les mesures de confinament que s'han establert a Espanya, fent referència especialment a l'anul·lació del tractat de Schengen i la impossibilitat de creuar la frontera per sortir del seu país.

Molts veuen amb recel aquesta mesura i no l'aproven. No només això, diversos digitals i mitjans tradicionals han publicat reportatges sobre com molts francesos han aconseguit creuar la frontera de nit o bé mitjançant carreteres secundàries per tal d'arribar a les seves segones residències.

Poblacions com Roses, Llançà, Cadaqués o Port de la Selva són de les més anomenades. L'Independanttractava avui com diversos ciutadans francòfons han anat a la Costa Brava per a confinar-se durant la crisi del coronavirus.

El mateix ha narratEquinox, fent especial incís en el recel que han despertat els ciutadans francesos entre la població de Roses, on apunten que no són benvinguts. L'alcaldessa del municipi, Montse Mindan, ha explicat en declaracions a aquest digital que molts han estat descoberts mentre compraven als supermercats "proveint-se per passar dies aquí".

Amb tot, expliquen com alguns veïns han decidit amagar els seus vehicles (amb matrícula francesa) al garatge per a no ser vistos, però això no ha estat suficient per a ser detectats per part de la resta de veïns que els llancen mirades furtives pel carrer o en els comerços d'alimentació.