El PSC reclamarà al regidor de Figueres, Pere Pujulà, que renunciï a la seva acta

Els socialistes l'acusen de transfuguisme després de passar a ser regidor no adscrit a cap partit i mantenir-se així al govern

  • El secretari de Política Municipal del PSC, Narcís Casassa © AraGirona.cat
    El secretari de Política Municipal del PSC, Narcís Casassa © AraGirona.cat
  • Pere Pujulà en el darrer ple celebrat a Figueres © Marc Estarriola
    Pere Pujulà en el darrer ple celebrat a Figueres © Marc Estarriola
El PSC considera que la seva baixa del grup municipal i el seu pas al grup mixt 'transgredeix la voluntat dels electors' i que, per això, ha de marxar. A més, a través d'un comunicat, ha avançat que 'en els propers dies i en funció de l'evolució dels esdeveniments i de la confirmació efectiva de la configuració de l'equip de govern', el Partit dels Socialistes denunciarà el cas davant de la Comissió Antitransfuguisme.

El PSC ha denunciat que els decrets d'alcaldia referents al trencament del pacte de govern certifiquen la destitució dels regidors socialistes Pere Casellas, Núria Navarro, Isabel Pineda i Ciro Llueca, i la revocació de les competències que els havien estat atribuïdes arran del pacte de govern. En cap d'aquests decrets però hi consta la destitució i la revocació de les atribucions de l'exregidor socialista Pere Pujolà. Un dels decrets confirma, segons fa saber el PSC a través d'un comunicat, el pas de l'exregidor socialista Pere Pujolà a la condició de regidor no adscrit.

'Vista l'actuació de l'alcalde queda confirmat que el regidor Pujulà seguirà formant part del govern municipal', recull el comunicat que interpreta aquest canvi com una 'constatació que existia un pacte previ al trencament de l'acord de govern que es va esdevenir dilluns, impulsat per Vila'.
El secretari de Política Municipal dels socialistes de les comarques gironines, Narcís Casassa, valora l'actuació de l'alcalde de CiU com 'una nova mostra del seu tarannà poc transparent'.

'És l'últim acte de deslleialtat de l'alcalde Vila envers el partit dels socialistes, qui al llarg dels dos anys i mig de govern ha demostrat la seva responsabilitat amb una actitud constructiva, honesta i flexible davant dels diferents actes deslleials comesos per l'alcalde', ha afirmat Casassa. Per tot això, el secretari de Política Municipal entén que l'alcalde convergent 'és l'actor principal d'un cas de transfuguisme flagrant'.

Per aquests motius, el PSC considera que l'alcalde de Figueres 'està incorrent en un clar cas de transfuguisme polític ja que manté en l'equip de govern, com a regidor no adscrit, un regidor democràticament escollit com a component de la candidatura del PSC'. El comunicat també afirma que Pujulà 'no ha fet cas' a l'opinió del seu fins ara grup municipal 'quan li ha demanat que no abandonés el grup'. Per aquest motiu, el PSC formalitzarà per escrit al regidor Pujulà una demanda perquè entregui l'acta de regidor de l'Ajuntament de Figueres.
  • El secretari de Política Municipal del PSC gironí, Narcís Casassa, explica les accions que té previst enpendre el partit amb Pere Pujulà