La ciutat de Figueres s’incorpora al projecte 'Imagine low energy cities'

L'objectiu és establir una metodologia per consienciar els ciutadans per impulsar una nova cultura enerègica sostenible

El regidor de Medi Ambient, Pere Giró, explica que “la iniciativa parteix de la premissa que l'energia és un aspecte cabdal del funcionament de les ciutats i un element essencial en la lluita contra el canvi climàtic. És per això que l'energia ha de deixar de tenir un caràcter essencialment tècnic i econòmic, per incidir en la vessant cultural, ciutadana, territorial i mediambiental”. El regidor conclou que només d’aquesta manera serà possible implicar activament a tots els sectors socials per tal d'iniciar el canvi de paradigma energètic.

A la ciutat de Figueres, el "IMAGINE Low Energy Cities" es traduirà amb la realització de seminaris i l'intercanvi d'experiències dutes a terme a les ciutats participants. El resultat final serà l'edició d'un manual pràctic que servirà de guia per a per assolir ciutats amb baix consum energètic.
 
Aquest programa Interreg es desenvoluparà des d’aquest any i fins el 2014 i té un pressupost total de 1,45 milions d'euros. A Figueres tindrà una cost de d'execució de 111.395,74 euros, dels quals 83.546,8 euros provenen de fons europeus, mentre que la resta (27.848,94 euros) els aportarà l'Ajuntament. Aquest projecte s'inscriu dins les polítiques locals de lluita contra el canvi climàtic i del Pla d'Energia Sostenible de Figueres que es desenvolupa en el marc del Pacte d'Alcaldes.

A més de Figueres, al "IMAGINE Low Energy Cities" hi participen altres ciutats com Munich (Alemanya), Lille (França), Dobrich (Bulgaria), Milton Keynes (UK), Odense (Dinamarca), Bistrita (Romania), Modena (Itàlia), a més de la Hafen University d'Hamburg.