Els mossos gironins reben d'Interior guants caducats de fa deu anys

Les mascaretes contra el coronavirus arriben en sobres de paper i sense especificar la protecció

La Trisindical dels Mossos d'Esquadra, formada pels sindicats SPC, SME i CAT-ME, ha criticat el material de protecció contra el coronavirus que el Departament d'Interior ha enviat a comissaries gironines.
Per una banda, tenen constància que a Figueres (Alt Empordà) hi ha efectius que han rebut guants de làtex que fa més de deu anys que estan caducats. Per això, els sindicats difonen una imatge a xarxes socials on es pot veure que la data de fabricació dels guants és del desembre del 2007, i que a l'embolcall hi figura específicament la frase 'Utilitzar abans de 3 anys'. A més, també critiquen que a Blanes (Selva) s'han rebut mascaretes en sobres de paper individuals, sense precintar, ni sense especificar quin grau de protecció tenen contra la covid-19.
 
Des de la Trisindical critiquen que el Departament no ha fet més que "salvar l'expedient" enviant un material de protecció contra el coronavirus que no és l'adequat. Això, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), estimant una demanda presentada per l'SPC, l'SME i el CAT-ME, hagi requerit a la conselleria d'Interior que equipés els Mossos amb el material de protecció necessari per evitar contagis, a més de desinfectar comissaries.
 
Aquest era el segon cop que el TSJC estimava una demanda en aquest sentit. Perquè ara fa una setmana, també va fer el mateix amb una altra demanda. En aquest cas, presentada per la USPAC.
 
L'alt tribunal català, a més, també ha ordenat al Departament que faci el test de la covid-19 a tota la plantilla dels Mossos d'Esquadra.