Detingut a Girona per amenaçar la policia amb un ganivet i voler apunyalar un agent al carrer

L'arrestat, un jove de 34 anys, acumula denúncies per saltar-se el confinament i vagar per la ciutat

La Policia Municipal de Girona ha detingut un home per amenaçar els agents amb un ganivet i intentar apunyalar-ne un quan el van aturar pel carrer.

Els fets van tenir lloc aquest dimarts poc després de les cinc de la tarda. Una dotació de la Policia Municipal que patrullava amb vehicle per la zona de Santa Eugènia i Sant Narcís va veure aquest home caminant pel carrer riu Güell sense rumb aparent. No era el primer cop que el veien i, de fet, ja se l'havia denunciat altres vegades per haver-se saltat l'estat d'alarma.

Des del cotxe estant, la patrulla va demanar-li per què estava al carrer. D'entrada, l'home va fer-se l'orni fent veure que no els entenia. La policia va dir-li diferents vegades que s'aturés, però com que l'altre continuava caminant, al final la patrulla va optar per baixar del vehicle per obligar-lo a parar.

Va ser aleshores quan l'home va treure's un ganivet de la butxaca i va començar a amenaçar els dos policies, que van demanar reforços. Sense deixar d'esgrimir el ganivet, i mentre la patrulla l'anava seguint, l'home va arribar fins a la porta de l'escola Bell-lloc del Pla.

Fins a una desena d'efectius

Allà, van arribar més patrulles. En total, eren una desena d'efectius de la Policia Municipal. Amb les defenses personals i les pistoles a la mà, els agents van encerclar l'home, que estava cada vegada més alterat. Va ser llavors quan l'home va anar directament cap a un dels policies i li va intentar clavar el ganivet al cap. L'agent, però, va poder esquivar-ne la trajectòria donant-li un cop a la mà amb la defensa policial.

Va ser necessari que passés una estona abans la Policia Municipal no va aconseguir que l'home es calmés i deixés el ganivet a terra. Quan va veure que l'anaven a emmanillar, però, es va tornar a resistir i va ser necessari que els agents l'immobilitzessin per poder-li posar les manilles.

La Policia li atribueix un delicte de temptativa d'homicidi i un altre d'atemptat a agent de l'autoritat. Es preveu que el detingut, un guineà de 34 anys, passi a disposició judicial aquest dimecres.