El PSC insisteix en la necessitat d’aplicar polítiques de reactivació econòmica

Els socialistes lamenten les dades d'atur a les comarques gironines

Davant d’aquestes xifres, el primer secretari del PSC a les Comarques Gironines, Juli Fernández, ha reclamat un gir en les polítiques de retallades per incentivar el creixement de l’economia i la creació d’ocupació a la demarcació gironina. “No es tracta d’abandonar les polítiques d’austeritat, sinó de frenar-ne la velocitat, alleugerint els objectius de dèficit a curt termini” ha matisat Fernández.

Segons el primer secretari socialista, “les retallades no solucionen el problema i tenen repercussions socials greus: més crisi econòmica, menys poder adquisitiu i menys serveis públics”. Fernández ha instat els governs de la Generalitat de Catalunya i de l’Estat a posar en marxa mesures de reactivació econòmica per a les comarques gironines. “S’està evidenciant que les retallades per sí soles no funcionen: l’economia tendeix a la recessió, augmenta l’atur, cau el poder adquisitiu de les classes mitjanes -a qui no paren d’apujar el preu dels serveis bàsics- mentre que, per altra banda, la pobresa ja és un problema molt greu en els estrats més indefensos de la societat”.

L’augment de l’atur és un símptoma més, segons Fernández, d’unes “polítiques d’austeritat sense rumb, aplicades exclusivament per motius ideològics”. El líder socialista ha recordat que “en el sí de la Unió Europea ja s’està plantejant combinar les polítiques de creixement i no només aplicar-ne d’austeritat” i per això ha apel·lat a la responsabilitat “per no quedar-nos a la cua del creixement econòmic europeu”. Fernández s’ha referit a les declaracions del primer ministre italià, Mario Monti, i del president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, en aquest mateix sentit. Així mateix ha recordat el pacte pel creixement econòmic plantejat als membres de la UE pel president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, i les propostes del nou col·lectiu Economistas frente la crisis.

Per Fernández, l’objectiu de les polítiques econòmiques hauria de ser convertir les comarques gironines en un dels pols de referència econòmic a Catalunya. “Res d’això s’està complint. Estem d’acord a reduir el dèficit, però no sortirem de la crisi econòmica si això significa eliminar les polítiques educatives i de formació, les estratègies de canvi de model productiu o les mesures d’innovació, internacionalització i atracció d’inversions i empreses” ha afegit.