Madrenas demana per carta a Pedro Sánchez que no retalli recursos per a polítiques d'ocupació

El consistori engega un joc basat en les vistes que té cadascú des de casa seva

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha enviat una carta al president espanyol Pedro Sánchez demanant-li que rectifiqui i no retalli en un 55% els recursos destinats a polítiques actives d'ocupació.

A la carta que Madrenas ha enviat a la Moncloa, i que compta amb 189 adhesions, l'alcaldessa de Girona critica la decisió de l'executiu espanyol de retallar en 215 MEUR els recursos destinats a polítiques actives d'ocupació a Catalunya (cosa que suposa un 55% menys respecte el 2019).

L'escrit subratlla que aquesta decisió "impacta de manera directa" en el finançament dels serveis públics d'ocupació que gestionen els ajuntaments. I que els deixa "sense recursos econòmics i eines per atendre l'emergència ocupacional més gran que recorda la nostra generació". A la missiva, Madrenas subratlla que l'alarma sanitària per la covid-19 derivarà en una "situació laboral molt complicada, i en molts casos desesperada".

En aquest sentit, els representants polítics signants reclamen, precisament, enfortir les administracions locals. Ja que, asseguren, són elles les que poden donar una resposta més ràpida i directa a les necessitats socials i laborals que s'entreveuen.

"No entenem com en els moments que venen es pot reduir l'aportació que es fa als ajuntaments per a les polítiques actives d'ocupació; som l'administració més propera al ciutadà i els qui coneixem la realitat més propera, i què és més útil per ajudar les persones que s'han quedat sense feina a trobar-ne", ha destacat l'alcaldessa de Girona. I hi afegeix: "Amb la retallada que es proposa, haurem de reduir a la meitat els recursos que hi destinem, per això fem la carta com un crit d'alarma esperant que es corregeixi aquesta situació".

A través dels fons destinats a polítiques actives d'ocupació, els ajuntaments gestionen programes destinats a la reducció de l'atur i al foment de la dinamització econòmica. Per exemple, la creació d'eines per potenciar l'ocupabilitat dels col·lectius amb majors dificultats d'inserció, la contractació directa de persones desocupades, la formació o la col·laboració amb el teixit empresarial local.

Joc des de la finestra

D'altra banda, en l'àmbit de la promoció, el Servei de Turisme engega avui una versió del popular joc 'Veig, veig...' per donar a conèixer la ciutat des d'una perspectiva diferent. Amb l'etiqueta #veigveigGirona, els veïns i veïnes de la ciutat han de compartir a les xarxes les vistes que tenen des de la finestra, balcó o terrassa de casa seva, perquè la resta de ciutadania endevini què s'hi pot veure.

Pot ser des d'un carrer o una part del patrimoni de la ciutat fins a una fotografia d'una posta o sortida de sol, o fins i tot d'algun element de la natura. Cada dilluns, dimecres i divendres, des dels comptes de les xarxes socials municipals de Turisme se seleccionarà una de les fotos i la resta d'usuaris hauran d'encertar quin element s'hi veu.

D'altra banda, l'Ajuntament de Girona recorda a la ciutadania que a través del mapa interactiu que es troba al web municipal poden consultar els establiments de la ciutat que romanen oberts malgrat el confinament i els que ofereixen repartiment a domicili. Entre aquests comerços s'hi poden trobar fleques i pastisseries on es poden encarregar mones de Pasqua ara que s'apropa la Setmana Santa.

Finalment, i en matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i Mossos d'Esquadra es van denunciar ahir 55 persones per saltar-se el confinament.