El Consell d'Estudiants de la UdG demana la dimissió de la rectora

Destaquen la manca de lideratge d'Anna Maria Geli

Els membres del Consell d’Estudiants, reunits dimecres en sessió plenària van acordar demanar a la rectora, Anna Maria Geli, que afegís un punt al Consell de Govern (CdG) en el qual es demanava un comunicat des de la UdG per la defensa de la universitat pública i el sistema actual. Alhora també van acordar demanar a Geli que el pressupost fos debatut en un Claustre on s’expliqués en quin punt es troba la universitat i quina direcció cal prendre. Tot i això, els representants dels estudiants, asseguren que es van trobar amb la porta tancada, davant el diàleg dels membres que van intentar mantenir comunicació amb el CdG.

Per això, el Consell d'Estudants exigeix una posició de la rectora davant les retallades. A més, també volien que els pressupostos es debatin al Claustre, per tal que els nous representants dels estudiants poguessin actuar. Els estudiants, actualment, només tenen un representant al Consell de Govern, i per això, també han demanat en diverses ocasions que la rectora convidi a quatre membres més dels estudiants al Consell de Govern, d'aquesta manera hi hauria una representació dels estudiants.

Amb tot, entenen que el va passar ahir és una mostra més de totes les actuacions, les accions i el tarannà que ha dut a terme la rectora durant aquests anys. "És pels fets d’avui, el suport a les retallades, la poca transparència i democràcia, i per haver donat permís d’entrada dels Mossos d'Esquadra a la Facultat de Lletres el passat desembre que demanem la dimissió de la Rectora de la nostra universitat", han puntualitzat.