Premien l’Hospital Sant Jaume d’Olot per la seva aposta de potenciar l’ús del català

El centre va ser el primer a adherir-se al Voluntariat per la Llengua

El premi concedit a la Fundació Hospital Sant Jaume d’Olot correspon a la categoria de “Voluntariat lingüístic”, que s’atorga a una iniciativa que hagi afavorit l’extensió de l’ús del català. L'acte de lliurement dels Premis Pompeu Fabra i Robèrt Lafont tindrà lloc en el Petit Palau de la Música Catalana de Barcelona, el proper 5 de maig de 2012.

El Projecte

Actualment els divuit professionals de l’Hospital Sant Jaume que actuen com a voluntaris són claus per fer que el català sigui la llengua vehicular al centre. El programa té per objectiu facilitar a totes les persones que tenen coneixements bàsics de català i que es volen llançar a parlar-lo poder fer-ho en el seu lloc de treball.

Els voluntaris vetllen perquè en l’àrea on treballen el català sigui cada dia més present, i perquè no hi hagi canvis lingüístics innecessaris. Des de la signatura del conveni, a més de les sessions formatives per a voluntaris i de l’Aula de Conversa, s’han portat a terme diverses actuacions com exposicions, la biblioteca ambulant afavorint la lectura en català,  o bé, apunts de llengua a les revistes internes del centre, així com al web.

L’acció més recent en favor del català ha estat la iniciada aquest 23 d’abril i titulada “Raons per parlar català”; Es tracta de donar a conèixer missatges extrets del llibre de David Pagès i Cassú que recull la reflexió de diversos personatges públics sobre la importància de l’ús d’aquesta llengua.