Abertis finalitzarà al juliol les obres del tercer carril de l'AP-7 a Girona

Els treballs de construcció dels enllaços de Sant Gregori i Fornells finalitzaran el primer trimestre de 2013

Dins del projecte d'ampliació de l'autopista AP-7 a Girona, les obres de pavimentació definitiva del tercer i quart carril entre Fornells i la Jonquera avancen segons el calendari previst i està previst que finalitzin el mes de juliol del 2012.

El projecte d'ampliació de l'AP-7 a Girona es completa amb la construcció de tres nous enllaços: Fornells, Sant Gregori i Vilademuls. Les obres dels accessos de Fornells i Sant Gregori es troben en marxa i està previst que estiguin enllestits durant el primer trimestre de 2013. Per la seva banda, l'enllaç de Vilademuls està pendent del procés d'adjudicació de les obres, previst pel proper mes de juny, i es preveu que pugui estar finalitzat al juliol de 2013.

Aquests tres nous enllaços, juntament amb els de Girona Sud i Girona Nord, configuren el projecte de circumval·lació de Girona de l'N-II a través de l'AP-7. L'enllaç de Sant Gregori també connectarà l'autopista amb la GI-531.

Desenvolupament de les obres

Les obres s'estan desenvolupant per trams: ampliació a tres carrils dels subtrams Maçanet de la Selva-Fornells (18,7 quilòmetres), Vilademuls-Figueres Sud (17,3 quilòmetres) i Figueres Sud-La Jonquera (22,3 quilòmetres), d'una banda, i ampliació a quatre carrils del tram Fornells-Vilademuls (circumval·lació de Girona), subdividit al seu torn en els subtrams Fornells-Sarrià de Ter i Sarrià de Ter-Vilademuls.

Des del primer moment les obres han estat estructurades per tal de minimitzar l'impacte dels treballs sobre el trànsit. així mateix, l'ampliació s'ha fet pràcticament tota per l'exterior, en subtrams de com a màxim 8 kilòmetres que s'han executat de manera seqüencial i s'han posat en servei de forma progressiva. En tot moment han estat operatius dos carrils per sentit -inclosos els trams en obres-, amb l'objectiu de reduir els efectes sobre la fluïdesa del trànsit.

El conjunt d'actuacions que integren el projecte d'ampliació de l'AP-7 suposarà la millora substancial del corredor estratègic de la Mediterrània, la major capacitat de la qual redundarà en la millora del servei a l'usuari. Abertis autopistas destina prop de 300 milions d'euros als projectes de l'AP-7 a les comarques de Girona, que s'afegeixen als 200 milions d'euros d'inversió a Tarragona.