Santa Llogaia d'Àlguema podrà construir 400 habitatges nous fins al 2032

Urbanisme dóna llum verd al POUM del municipi, que actualment té 340 habitants i podria arribar als 1.500

La comissió d'Urbanisme de Girona ha aprovat definitivament aquest matí el POUM de Santa Llogaia d'Àlguema. Segons ha explicat el director general d'Urbanisme, Agustí Serra, al poble hi ha actualment 340 veïns i es podria arribar als 1.500 al 2032. Segons Serra, el creixement pot semblar molt important però ha justificat que es tracta d'un cas "singular" ja que el poble està a prop de Figueres i té activitat industrial i econòmica. "L'activitat econòmica s'ha de tenir en compte a l'hora de preveure el creixement residencial", ha manifestat Serra.

Tot i l'aprovació definitiva del planejament general, la comissió ha fet algunes recomanacions a l'ajuntament. Serra ha explicat que han demanat a l'ajuntament que prevegi un creixement "ordenat". Per això, ha instat el consistori a desenvolupar primers els sectors on es preveuen menys habitatges i deixar per al final el sector més gran, que concentra la meitat del creixement previst (fins a 200 habitatges).

Consultes prèvies abans d'aprovar els Plans Generals

El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, ha explicat que hi ha hagut un canvi en la Llei d'Urbanisme que permet a la comissió territorial fer un seguiment dels Plans Generals que els ajuntaments vulguin aprovar. Fins ara, l'ajuntament preparava les modificacions pertinents i les presentava davant la comissió d'Urbanisme per aconseguir l'aprovació definitiva. Això provocava que, en alguns casos, la comissió suspengués alguns POUM i l'ajuntament hagués d'introduir canvis i tornar a presentar el pla.

Ara, amb el canvi normatiu, la comissió farà un seguiment de la redacció o modificacions dels planejaments generals. Serra ha explicat que els ajuntaments hauran de presentar dos informes abans de portar el pla a aprovació definitiva. Un d'aquests serà quan comenci la redacció del pla i l'altre quan l'ajuntament estigui a punt d'aprovar-lo. D'aquesta manera, el director general ha explicat que les aprovacions finals seran més fàcils d'assolir.