Estudiants de la UdG demanen a la rectora que el pressupost es voti al Claustre

La petició s'ha presentat durant el Consell de Govern d'aquest dijous que ha d'aprovar els comptes per a aquest any

Un petit grup de representants dels estudiants s'han presentat aquest matí a la sala on s'estava celebrant el Consell de Govern, a l'Escola Politècnica Superior del Campus de Montilivi. Aquest curs s'han hagut de suspendre en dos ocasions aquestes reunions per la intromissió de treballadors i estudiants que estaven en contra d'alguna de les mesures que s'hi portaven a aprovació. En aquest cas, lluny de voler boicotejar l'acte, els estudiants només han demanat la paraula per poder expressar dos peticions.

Per una banda, el coordinador del Consell d'estudiants, Isaac Pérez, ha demanat a la rectora un pronunciament del Consell de Govern en favor de la universitat pública i en contra de les retallades. La rector ha explicat que no podia interrompre la reunió per preguntar un a un als membres del consell la seva opinió. Pérez, que assegura que és l'únic representat que pot assistir a aquestes reunions, ha demanat a la rectora que s'elevin fins a cinc els membres que, en representació dels estudiants, poden esser-hi.

D'altra banda, un dels estudiants que ha estat escollit per representar aquest col·lectiu al Claustre, Albert Teixidor, ha pres la paraula per demanar a la rectora que el pressupost que es porta a aprovació al Consell de Govern es pogués debatre davant el Claustre. "Considerem que és l'òrgan que garanteix la participació de més gent i és un tema prou important com per parlar-ne entre tots", ha explicat. La rectora ha escoltat les peticions dels estudiants i, un cop han acabat la seva intervenció, els ha demanat que sortissin de la sala.