Roses intensifica el dispositiu policial per evitar que s'omplin les segones residències

Els ciutadans també col·laboren amb trucades denunciant els infractors

La Policia Local de Roses (Alt Empordà) realitza operatius diaris per al control i detecció de persones que puguin estar realitzant desplaçaments a la població per instal·lar-se en segones residències. Fruit d’aquests controls, i gràcies també a la col·laboració ciutadana, s’han pogut detectar ja diversos casos i tramitat les corresponents denúncies per incompliment de l’ordre de confinament.

Als operatius de control, que es realitzen conjuntament amb el cos de Mossos d’Esquadra, s’hi ha sumat també la col·laboració ciutadana, gràcies a les trucades realitzades per diversos veïns i veïnes del municipi al telèfon de la Policia Local (972 15 37 15), alertant de l’ocupació de segones residències.

Tots els avisos que es reben són estudiats i comprovats presencialment per agents de la policia i, en els casos en què es demostra que s’ha ocupat una segona residència, es tramita la denúncia corresponent. Pel que fa als vehicles detectats quan aquests accedeixen al municipi, a més, se’ls obliga a recular i tornar al seu domicili d’origen.

Des de l’inici de la declaració de l’estat d’alarma, la Policia Local de Roses ha interposat un total de 150 denúncies per incompliments de les ordres de confinament de diverses tipologies. Aquestes infraccions poden arribar als 600 euros de sanció.

L’Ajuntament de Roses vol fer una crida a la responsabilitat en la lluita contra la pandèmia de la covid-19, recordant la perillositat i irresponsabilitat que aquestes accions suposen, tant per als propis infractors, com per a la resta de la població.