SI denunciarà Abertis per amenaces i coaccions si impedeix la campanya #novullpagar

L'acció conjunta per no pagar peatges el Primer de Maig es durà a terme a una quinzena de peatges catalans i valencians

Els directius d'Abertis estan "nerviosos i impotents". Aquesta és la lectura que Solidaritat per la Independència fa de les declaracions que en les darreres hores estan fent alguns membres de la companyia. "Ells parlen de 200 conductors però n'hi ha milers", ha manifestat Bertran que assegura que ja hi ha més de 200 vídeos de persones que es neguen a pagar un peatge penjats a Internet.

Concretament, Bertran s'ha referit a les paraules que alguns mitjans han recollit del conseller delegat de la companyia, que amenaçava amb emprendre "totes les accions legals" contra els insubmisos. Bertran ha dit que els ciutadans es poden negar a pagar els peatges i que la única reclamació que els pot fer la companyia, si aconsegueix identificar el conductor, és el preu de l'import del peatge. "En cap cas hi pot haver una sanció, es tracta d'una relació entre privats en què l'administració pública no hi pot intercedir, com ja han reconegut tant el Servei Català del Trànsit com els Mossos", ha remarcat.

Per això, ha llençat un missatge a Abertis i ha dit que, si continuen amb aquesta actitud, aniran als jutjats per presentar una demanda per amenaces i coaccions a la ciutadania. Aquest dijous està previst que el director general d'Abertis, Salvador Alemany, presenti la finalització de les obres del tercer carril entre Maçanet de la Selva i la Jonquera a la Cambra de Comerç de Girona i SI ja ha avançat que hi serà present. "Vol ser un acte de lluïment i nosaltres hi serem per dir-hi la nostra", ha dit Santi Niell, de SI a Girona.

El secretari general del partit ha defensat que la campanya #novullpagar és "ètica i justa" i ha recordat que persegueix aconseguir que es desmantellin els peatges. "El que paguem els ciutadans no és per al manteniment de les autopistes sinó pel seu finançament, que està més que amortitzat", ha assegurat. Per això, ha animat els ciutadans a sumar-s'hi.

Bertran ha recordat que per al Primer de Maig s'està organitzant una acció conjunta, al migdia, a una quinzena de peatges tant de Catalunya com també del País Valencià. Es tracta que tots els conductors que vulguin sumar-se a la campanya vagin fins a algun dels peatges i, un cop allà, tots els cotxes fent caravana passin pel peatge dient que no volen pagar. "Demanem a tothom que s'impliqui per demostrar que no passa res", ha explicat Bertran que, per segon cop, s'ha negat a pagar aquesta tarda dos peatges més. "Abertis ja ho té protocolitzat, si dius que no vols pagar t'apunten la matrícula i ja està", ha explicat Bertran, que ha trigat 22 segons en passar sense pagar pel peatge de Girona sud.