L'Espai Ter de Torroella de Montgrí trasllada la meitat dels espectacles a la tardor

'Cinco horas con Mario' amb Lola Herrera s'ha cancel·lat definitivament

Des de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí informen de com ha afectat el coronavirus a la programació del primer semestre d'enguany. "La situació d'excepcionalitat ha impactat de ple en la programació" però gràcies al treball "organitzatiu intens" i a la "predisposició i generositat de companyies i artistes" s'han pogut reprogramar bona part d'elles, segons detallen en un comunicat.

D'altra banda, posen de manifest que quan es va decretar l'estat d'alarma ja s'havi venut un "percentatge elevadíssim d'entrades i esgotat l'abonament T5, la qual cosa constata l'interès de la proposta d'aquest semestre i la consolidació de l'Espai Ter com a referent de les arts escèniques a les comarques gironines". I subratllen la necessitat de seguir donant suport al sector de la cultura, que ja de per sí és "fràgil i vulnerable".

Respecte als canvis de programació, hi ha vuit muntatges que es mouen a la tardor. Els que s'han pogut reprogramar són el concert de Pau Vallvé, que passa del 14 de març al 3 d'octubre; l'obra 'La dona del 600', que ja s'havia suspès el 21 de març passarà passa al 25 de setembre; l'espectacle familiar 'Musinfant Riu, riu primavera riu', que ja es va suspendre el 22 març passarà a fer-se el 27 de desembre mantenint les dues sessions; el concert de Koko-Jean & The Tonics amb Dani Nel.lo en el marc del Black Music Festival, suspès divendres 27 de març es farà el 21 de novembre; l'òpera 'Madama Butterfly' de l'11 d'abril es trasllada al 5 de desembre.

D'altra banda, també s'han canviat les dates de l'espectacle de circ familiar 'Express' del 18 d'abril que es farà el 7 de novembre; el concert de Macedònia del festival Ítaca, que passa del 9 de maig al 24 d'octubre i l'obra 'Els Brugarol' de Ramon Madaula, del 17 de maig es mou a l'11 d'octubre.

Els espectadors que ja tenen entrades podran fer servir les mateixes per a les funcions amb noves dates i les que no puguin assistir-hi, han de fer la petició a través d'un formulari en línia i se'ls retornarà els diners mitjançant la mateixa plataforma de pagament.

Els espectacles cancel·lats

Entre els muntatges que no s'han pogut posposar hi ha 'Cinco horas con Mario' amb Lola Herrera previst el 5 dabril; la Gran Gala Internacional del FIMAG prevista el 6 de juny i l'espectacle de Jorge Glass, el 7 de juny així com el concert d'estiu de l'Agrupació Coral Anselm Viola del 27 de juny.

Queden pendents de nova data les obres 'Luces de bohemia' i 'Teatre al Balcó' el 24 d'abril per a la nova programació educativa mentre que el concert del tenor Josep Fadó i Cobla Ciutat de Girona del 25 d'abril es farà en la nova temporada del 2021 del Cicle Cobla Orquestra. Per últim, l'espetacle 'Noucents. El pianista de l'oceà' del 2 de maig i 'Cobertura' amb Bruno Oro i Clara Segura del 30 de maig es faran durant el primer semestre de la temporada del 2021.

També s'han anul·lat les funcions educatives previstes dins del programa l'Aula a l'Espai Ter queden cancel·lades i es programaran de nou de cares a l’any vinent, dins la nova proposta pel curs 2020-2021.

Els espectadors que tinguin entrades dels espectacles cancel·lats, rebran de forma automàtica la devolució de l'import amb el mateix sistema de pagament que van utilitzar per comprar-les i per tant no hauran de fer cap tràmit.