Uns 400 professionals s'interessen pel nou centre privat de salut a Figueres

El Centre Internacional de Salut Empordà (CISE) ja està construït però no té data oficial d'obertura per un endarreriment amb els permisos

Els llocs de treball que es crearan de nou són dos diplomats en infermeria i dos auxiliars, un tècnic de radiologia, tres recepcionistes, dues persones de la neteja, un responsable de manteniment i el gerent, que ja ha estat contractat. Tenint en compte que l'objectiu del centre és donar cobertura als pacients locals però també als residents de segones residències i persones estrangeres que viuen a la zona de la Costa Brava, entre els requisits hi havia tenir coneixements d'anglès i francès, i si és possible, també d'alemany i holandès. Un altre dels clients potencials serien els corresponents a la zona de la Catalunya del Nord, per la proximitat.

La gran majoria dels currículums rebuts sol·licitaven un lloc d'administració mentre que una xifra inferior corresponia als especialistes en radiologia. El procés de selecció es dóna per tancat, tot i que encara no es pot iniciar la contractació perquè no està fixada la data d'obertura. La data prevista inicialment era a finals del 2011, però l'endarreriment amb el procés de construcció i l'obtenció de llicències ha fet que els responsables no vulguin donar encara una previsió.

Un total de 44 consultoris

L'edifici consta de cinc plantes amb un total de 44 consultoris modulars -la xifra és orientativa- que es podran llogar a temps complet o per franges horàries per part dels metges i especialistes. Les intervencions i proves no requereixen l'ingrés del pacient i per tant l'edifici no compta amb habitacions. El projecte pretén atraure el màxim d'especialistes possibles, sobretot d'aquelles més comunes -pediatria, ginecologia, traumatologia, etc- amb la idea de fomentar sinèrgies amb els diferents professionals amb consulta i poder adaptar-se a les necessitats dels pacients.

El centre gestionarà una unitat de diagnosi per la imatge, que inclou un TAC tridimensional, un mamògraf i un ecògraf. Un altre dels serveis inclosos serà un laboratori d'anàlisis clíniques que farà una empresa externa, tot i que s'estudia compartir alguns serveis.

El nou edifici es troba en una zona de nova urbanització molt a prop de Vilafant, al camp dels Enginyers. El centre l'impulsa el Grupo Alze, promotors d'altres equipaments com el Torremirona Golf & Spa Resort, i que també inaugurarà a l'Olivar Gran, el centre de negocis TorreMirona City.