Lloret de Mar acollirà una trobada europea de famílies gais i lesbianes

Les jornades se celebraran del 28 d'abril a l'1 de maig i aplegaran 230 famílies de França, Holanda o Bèlgica

Finlàndia, el Regne Unit, Itàlia, Suïssa, Holanda, Grècia o la República Txeca són alguns dels països de procedència de les més de 230 famílies que es reuniran a l'Hotel Evenia Olympic Palace de Lloret de Mar durant quatre dies amb l'objectiu de fer un pas endavant en el reconeixement dels seus drets als seus respectius països. En concret, la fita principal d'aquesta trobada és donar visibilitat a aquestes famílies i intentar pal·liar la discriminació que denuncien que pateixen els menors en determinats països.

Durant les jornades hi haurà diferents taules rodones per potenciar el debat i l'intercanvi d'opinions i de vivències. També hi haurà tallers vivencials, estones de convivència i lleure entre les famílies.

De Bulgària a Uganda

A la trobada hi assistiran més de 800 persones, entre infants i adults, provinents de més de 23 països d'arreu del món. Tot i ser una trobada europea les portes estan obertes a tothom i han estat diverses les famílies de països com Uganda, els Estats Units, Veneçuela o Kenya les que hi han volgut participar. La primera trobada Europea es va celebrar l'any 2010 a París i hi van participar més de 400 persones.

La inauguració oficial de la II Trobada Europea de Famílies LGTB - Catalunya 2012 se celebrarà el dia 28 d'abril amb la presència del secretari de Família del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Ramon Terrassa; l'alcalde de Figueres, Santi Vila, i un representant de l'Ajuntament de Lloret de Mar, entre d'altres.

El defensor del Poble d'Euskadi, Iñigo Lamarca, serà una de les personalitats que participarà a les jornades. També ho faran l'actriu i diputada de l'Assemblea de Madrid, Carla Antonelli; l'exsecretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta; i l'eurodiputat Raül Romeva.