Set anys de presó per a un dels acusats d'assaltar un supermercat de Pals a punta de pistola

El segon processat en el cas ha resultat absolt perquè no ha pogut ser reconegut pels testimonis

L'atracament a les oficines dels supermercats Jodofi de Pals va tenir lloc cap a les deu del matí del 10 d'octubre del 2008. Els lladres van trucar a l'intèrfon del despatx i es van fer passar per repartidors perquè els obrissin. Un cop a dins, i abans d'entrar al despatx, es van tapar les cares amb passamuntanyes.

Els lladres van lligar les treballadores que en aquell moment hi havia a l'oficina. Encanonant-les a punta de pistola, els atracadors van obligar les empleades a obrir la caixa forta. A més, també van regirar el local a la recerca d'objectes de valor. En total, es van emportar un botí de més de 135.000 euros entre diners en metàl·lic i altres objectes de valor com rellotges, escàners o agendes electròniques.

En el judici per aquest cas, dos homes es van asseure a la banqueta dels acusats. Els processats, Jordi González i Salvador Fons, s'enfrontaven a una condemna d'onze anys de presó pels delictes de robatori amb violència i detenció il·legal. Durant la vista oral, tots dos van negar els fets. Fons va explicar que, el dia dels fets, treballava en una obra de Caldes de Malavella (Selva) i González va dir que es trobava convalescent a casa seva a conseqüència d'una operació.

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Francisco Orti, condemna González a set anys de presó com a autor d'un delicte de robatori amb violència. A l'hora d'imposar la pena, l'Audiència també té en compte l'agreujant de reincidència, ja que González havia estat condemnat anteriorment per fets similars.

No es creu la seva versió

El tribunal no dóna cap mena de credibilitat a la versió que va explicar González durant el judici. L'Audiència no es creu que estigués convalescent i, a més, també recull que diverses treballadores el van reconèixer com a un dels atracadors, perquè durant el robatori li va caure part del passamuntanyes i se li va veure parcialment la cara.

Pel que fa a l'altre processat, el tribunal l'absol de tots els càrrecs. La sentència indica que no hi ha cap testimoni que reconegui Fons amb una claredat meridiana com un dels atracadors. A més, també recull que el processat va acreditar que, el dia dels fets, es trobava treballant a l'obra de Caldes de Malavella. D'altra banda, l'Audiència també absol González del delicte de detenció il·legal. El tribunal considera que els fets no són constitutius d'aquest delicte, perquè les treballadores es van poder deslligar per elles mateixes poca estona després que els atracadors marxessin. 'Amb un càracter aproximat d'entre cinc i deu minuts les víctimes es van poder deslligar', recull la sentència.

En matèria de responsabilitat civil, l'Audiència condemna González a pagar una indemnització global de més de 86.000 euros als propietaris dels supermercats i dels objectes de valor que els atracadors es van endur de botí.