Salt constituirà la taula pel dret a l'habitatge per casos d'impagament d'hipoteques

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) celebra la decisió però critiquen que fins ara l'ajuntament ha estat "poc sensible" a la problemàtica

La taula de coordinació local pel dret a l'habitatge de Salt estarà integrada per representants de l'Il.lustre Col.legi d'Advocats de Girona, Càritas Diocesana de Girona, tècnics dels departaments jurídics i dels serveis socials de l'Ajuntament de Salt, així com de l'oficina local d'habitatge i un representant de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH).

Segons el consistori, amb aquest espai de trobada, totes les parts integradores podran veure afavorida la seva tasca, augmentar la seva magnitud d'actuació i optimitzar també els seus recursos. Està previst que en les properes setmanes ja es pugui fer oficial la presentació de la taula i immediatament pugui entrar en funcionament.

La portaveu de la PAH, Marta Afuera, celebra que finalment l'Ajuntament de Salt posi fil a l'agulla i s'impliqui en la problemàtica que suposa quedar-se sense una llar i amb un deute de per vida però lamenta la poca sensibilitat que el consistori ha tingut fins ara. "Esperem que això canviï amb la mesa", ha afirmat Afuera que detalla que els governs municipals poden fer molt per pressionar les entitats bancàries i aconseguir la dació en pagament.