Rescaten una mona de Gibraltar tancada en un terrat de Torroella de Montgrí

El destí de la macaco, que es diu 'Fez', serà un centre d'acollida de fauna silvestre de Bilbao

Aquesta no és el primer exemple de treball en xarxa de Karpín, FAADA i Mona. L'any 2010 ja van rescatar una macaco que vivia reclosa al forat d'una barbacoa en un balcó de Barcelona. La Chafi tenia sobrepès i presentava moltes conductes estereotipades, entre les quals hi havia l'autoagressió de les seves extremitats. La Fundació Mona la va posar a dieta mentre es completaven les gestions per traslladar-la a la seva nova casa, també a Bilbao.

Segons informa la Fundació Mona, el rescat de la Fez ha estat especialment complicat. La Fundació AAP es va oferir fa dos anys per acollir la macaco al seu centre de recuperació d'Holanda. FAADA va convèncer el propietari de la mona de Gibraltar perquè la cedís voluntàriament però les gestions per poder-la traslladar a Holanda s'allargaven més del compte, per això, finalment han trobat un nou domicili per a ella a Bilbao.

Ara mateix, la Fez es troba a les instal·lacions de la Fundació Mona. Tan bon punt tinguin els resultats de l'avaluació mèdica efectuada en col·laboració amb la clínica veterinària el Vellmarí de Lloret de Mar, la traslladaran al Karpín, on passarà a viure en un grup social amb altres exemplars de la seva espècie.