Besalú viu el Divendres de Dolors més emotiu amb un escolà de Montserrat cantant sense públic

El confinament no ha evitat fer l'encesa de balcons ni el recorregut de la verge

Cada any Besalú (Garrotxa) s'omple de visitants per assistir als actes organitzats per la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors. Enguany, el confinament decretat per l'estat d'alarma per evitar contagis de coronavirus ha obligat a suspendre la festivitat religiosa.

Tanmateix, des de l'entitat han decidit mantenir alguns dels actes previstos però sense públic, enregistrant-los en vídeo i distribuint a través de xarxes socials.

El més emotiu de tots és el vídeo d'un nen de l'escolania de Montserrat i veí de Besalú, Marcel Riera, que va interpretar "l'Ave Maria" de del balcó de la Casa Cornellà i projectant la veu al Monestir de Sant Pere, on hi havia guardada la Verge dels Dolors que no poder sortir a fer la tradicional volta pels carrers de la vila comtal.

Amb tot, un altre de les iniciatives que es van dur a terme fou l'encesa dels balcons i l'enregistrament de la ruta que havia de seguir la verge pels carrers. En les imatges, accelerades a mode de time-lapse, es poden veure uns carrers de Besalú completament deserts.