La Generalitat assegura que no privatitzarà TV3

Homs subratlla que la televisió catalana ja mira de complir el principi d'estabilitat pressupostària

En declaracions als periodistes abans de l'acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi, Homs ha volgut deixar clar que el Govern creu que TV3 i per extensió Catalunya Ràdio han de continuar sent mitjans públics. "No se'ns ha passat ni pel cap operació de privatització", ha assegurat.

Homs ha argumentat el paper "molt singularitzat" de TV3 pel que fa a la defensa de la llengua, cosa que ja sol ho justificaria, ha dit, però també ha afegit aquí el "panorama d'una nació que no té un Estat", el que requereix que hi hagi mitjans "potents i públics".

Ha augurat que aquesta decisió del govern espanyol deu estar pensada en altres cadenes autonòmiques, a petició d'altres comunitats. "No ho sé, té aquest aire, però per allò que depèn del Govern, vull deixar clar d'una manera clara, inequívoca i nítida que nosaltres mantindrem el model de servei públic i de titularitat pública dels mitjans de la Corporació", ha conclòs.

Pel que fa al requisit de complir amb el principi d'estabilitat pressupostària, ha apuntat que és una premissa que el Govern ja mira de complir a tot arreu, també a TV3. "Això no ens preocupa absolutament per a res", ha assegurat, tot apuntant que una altra cosa és internament com la Generalitat distribueix els seus recursos.