20 municipis catalans ensenyaran valors als infants a través del futbol

El programa ''FutbolNet'' és una iniciativa de la Fundació FC Barcelona i compta amb el suport de les quatre diputacions.

20 municipis catalans participaran durant 24 setmanes al programa ''FutbolNet'', una iniciativa de la Fundació FC Barcelona que, amb el suport del món local, Llet Nostra i La Caixa, ha tirat endavant per tal de fomentar els valors del compromís, la responsabilitat, la tolerància, el respecte, el treball en equip i l'esforç. Per això, en aquesta nova escola de futbol, els equips són mixtos, han de marcar les nenes perquè comptabilitzin els gols, i no existeix la figura de l'àrbitre, sinó la d'un moderador que tutela el joc sense amonestar. Al voltant dels valors que es volen treballar, es juga una lligueta i l'equip guanyador rep un diploma que l'acredita com el millor en l'aplicació d'aquest valor.

Aquest és el funcionament del programa 'FutbolNet', que té els seus orígens en una prova pilot que es va fer a Salt l'any 2011, i que ara s'estén arreu de Catalunya. Per això, el president del FC Barcelona, Sandro Rossell, ha destacat ''la manca de diàleg'' de la societat actual i la necessitat que els nens i nenes aprenguin a utilitzar-lo a través del futbol. Rossell sha mostrat satisfet d'aquest programa i dels valors que inculca el FC Barcelona.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat la importància de ''fer pinya de país'', amb jocs com aquest que té el Barça de rerefons, i ha afegit ''passarem l'eliminatòria contra l'incivisme i la incultura'', ja que considera que el programa serà beneficiós per lluitar contra la manca de valors dels joves. Mas creu que serà una eina per ''superar les dificultats del país'' ja que obligarà a canviar l'actitud incorrecta dels darrers anys.

Suport del món local

El programa ''FutbolNet'' té el suport de les quatre diputacions catalanesi es desenvoluparà a ciutats com Igualada, Badalona, Martorell, Vic, Figueres, Palafrugell, Cervera, Balaguer, Tàrrega, Mollerussa, entre altres. Tal i com ha declarat Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, ''la perspectiva local és més poderosa i necessària que mai en un món globalitzat''. En una línia semblant s'ha manifestat el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, que ha resumit l'efecte d'aquest programa com a eina per aconseguir ''una societat més justa''.

El president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, ha destacat la importància de potenciar ''la cultura del consens i del pacte'', ja que considera que ''FutbolNet'' servirà per promocionar l'entesa, el diàleg i els valors de compromís. Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha declarat que la proposta és una mostra que l'esport pot ser una eina d'integració social, i que ''FutbolNEt'' és una ''declaració de principis inapel·lable'' perquè fomenta els valors a través d'un referent mundial.