Moren nou persones d'una residència de gent gran de Sant Hilari de Sacalm per coronavirus

El 40% dels residents i el 20% de la plantilla han donat positiu

Nou persones grans de la Residències de Sant Hilari de Sacalm (Selva) han mort per coronavirus i hi ha un grup nombrós de residents amb símptomes greus.

Els primers tres casos es van confirmar el 26 de març i es va fer el test de la covid-19 a tots els pacients i treballadors d'aquest centre que gestiona SUMAR. El 40% dels pacients i el 20% de la plantilla han donat positiu.

Es van comprar tests ràpids per a tot el personal i residents i de forma esglaonada s'han anat coneixent els resultats. "Això ha permès tenir una radiografia molt clara i actuar, conscients que són llocs molt vulnerables on és difícil evitar la propagació", subratlla l'alcalde, Joan Ramon Veciana. Actualment hi ha un 40% dels residents i prop d'un 20% de la plantilla que han donat positiu.

El primer que es va fer va ser separar els residents positius i desinfectar totes les zones comunes i habitacions. Seguidament, es va contactar amb el Vilar Rural on es van traslladar els residents que van donar negatiu a l'espera de completar la desinfecció a fons. Aquest divendres està previst que tornin a la residència on estaran en una planta separada dels positius.

Els residents que no tenien símptomes o que eren positius lleus van traslladar-se a una residència de Girona que SUMAR estava habilitant per obrir properament. "Això va permetre alliberar personal i prioritzar l'atenció greu o molt greu de la residència a Sant Hilari i que tothom estigui millor atès", ha afegit Veciana.

La Residència de Sant Hilari Sacalm es va crear el 2001 i és de titularitat municipal. Té capacitat per a 25 places del centre de dia (ja tancada des de l'estat d'alarma) i residència assistida amb 54 places i 5 places més per a menjador social.