'Girona, Temps de Flors' s'obrirà més enllà de les muralles

El cartell d'aquest any, obra de l'estudiant Mariona Nolla, combina els traços d'una flor blanca sobre un fons de quatre colors

Girona es tornarà a omplir de flors -i visitants- entre el 12 i el 20 de maig. L'exposició 'Girona, Temps de Flors', que aquest 2012 arriba a la 57a edició tornarà a omplir de color els patis, els espais oberts i els monuments de la ciutat. A més, aquest any la mostra arriba recolzada pel reconeixement atorgat per la revista 'National Geographic', que va escollir la ciutat i l'exposició com un dels deu destins mundials per anar a visitar durant la primavera.

"Són dies en què Girona esclata de color, i on les flors es converteixen en la icona de la ciutat no només a Catalunya sinó també arreu del món", ha destacat l'alcalde, Carles Puigdemont. Aquest 2012, a més, entre les novetats amb què es trobaran els visitants n'hi haurà una que els permetrà contemplar no només els espais decorats, sinó també tota la naturalesa que encercla la ciutat.

I és que, per primer cop, diversos trenets recorreran Torre Gironella, la Vall de Sant Daniel, la Torre Sutxet i la muntanya de Montjuïc. "El Barri Vell és la part màgica i magnètica de Girona, però ens queda un gran espai per ensenyar, perquè el 90% dels gironins estem sempre immersos en veure la ciutat des de dins", explica l'activista cultural Josep Tarrés, de l'Associació Amics de les Flors.

Per això, Tarrés ha avançat que aquest 2012, amb el suport del consistori, s'engegarà aquesta nova iniciativa dels trenets, que permetrà als visitants "meravellar-se" veient Girona des de fora muralles. "A més de la ciutat de muralles, pedres, palaus i temples, també es descobrirà el paradís que és la Vall de Sant Daniel i la naturalesa esplèndida que envolta Girona", ha concretat Tarrés.

A més, l'activista cultural també ha desvetllat una altra novetat que s'està preparant: la inclusió del castell de Montjuïc com a part de la mostra. Aquesta, però, ja de cares a l'edició de l'any vinent.

Una flor blanca sobre quatre colors

L'Ajuntament de Girona ja escalfa motors per a la cita anual de les flors, i aquest migdia ha presentat el cartell que servirà d'aparador de la mostra. És obra de l'alumna de l'IES Sobrequés Mariona Nolla, que ha guanyat el concurs que anualment s'organitza a l'institut, gràcies al conveni que van signar el consistori i la direcció.

El cartell mostra la silueta d'una flor blanca sobre un fons de quatre colors (verd, blau, vermell i taronja). L'alumna premiada ha explicat que va arribar a crear-lo després de diverses proves. "Primer em sortien models molt foscos i després vaig optar per fer quatre flors amb diferents colors; però això tampoc m'agradava i al final vaig optar per combinar els colors sota una única flor", ha explicat.

El premi que s'estableix és de 400 euros, que es repartiran entre l'institut, els finalistes i la jove guanyadora.

El consistori preveu donar a conèixer més detalls de la 57a edició de l'exposició 'Girona, Temps de Flors' la setmana vinent. En paral·lel, l'Ajuntament també està negociant amb els serveis de neteja, que han amenaçat amb convocar una vaga coincidint amb els dies de la mostra.