Els casos de violència masclista a Girona han crescut en intensitat durant el coronavirus

El nombre de sensesostre a la ciutat s'han incrementat des del confinament

La regidora de Drets Socials, Núria Pi, ha assegurat avui que a més de la gent gran un altre dels col·lectius que preocupa l'Ajuntament és el de les víctimes de violència masclista. Aquí, la regidora ha explicat que, tot i que els feia "molta por" que amb el confinament apareguessin nous casos, en realitat allò que ha passat és que ha augmentat "la intensitat" d'aquells que ja es coneixien.

Per combatre-ho, l'Ajuntament truca a aquelles víctimes que pot, però també és conscient que això en pot "posar en risc" a unes altres (perquè si ho descobreix, l'abusador pot intensificar la violència damunt d'elles). Per això, Pi ha explicat que allò que s'ha fet és editar un fulletó on apareixen tots aquells telèfons als quals pot trucar qualsevol dona que necessiti ajuda.

Increment dels sensesostre

En referència als col·lectius vulnerables, la regidora també ha parlat dels sensesostre. Ha explicat que les vuitanta places que es van obrir al pavelló de Palau-2 per acollir indigents s'han cobert aquest dijous (tot i que poden ampliar-se fins arribar al centenar).

Pi, però, sí que ha admès que l'obertura d'aquest recurs ha generat "un efecte crida", perquè s'han trobat amb municipis del voltant que han enviat els sensesostre a la capital perquè s'hi confinin. "Els demanem que facin un esforç per articular recursos", ha dit la regidora.

També ha explicat que, de moment, cap dels indigents que han volgut confinar-se s'han quedat al carrer; tot i que n'hi ha d'altres que sí que volen dormir-hi (i que en aquest cas fan els àpats o es dutxen a La Sopa). "Són casos molt puntuals, però estem atents a les necessitats del col·lectiu per obrir més recursos si calgués", ha subratllat.