Jutgen un mosso que va atropellar mortalment dues dones a Lloret

Al procés també hi ha imputat el conductor d'una furgoneta, que va vessar gasoil a la calçada i va marxar sense netejar la taca

L'accident mortal va tenir lloc el 12 de novembre del 2003 a l'Avinguda Vila de Blanes de Lloret de Mar. Cap a quarts d'una del migdia, el conductor d'una furgoneta que transportava un generador de gasoil va passar per aquell lloc.

El generador perdia combustible i la furgoneta anava deixant un regueró de gasoil a la calçada. El conductor, Rafael B.M., es va adonar de la fuga i va aturar-se per comprovar-ne l'abast. Segons recull el fiscal, l'home va obrir les portes del darrere de la furgoneta i, després de comprovar el punt per on el generador perdia, va reprendre la marxa.

El transportista va allunyar-se del lloc deixant una taca de gasoil enmig de la calçada d'uns sis metres de llargada per tres d'amplada. Segons ressalta el fiscal, el conductor va marxar "sense alertar la policia ni els serveis de neteja" de la seva existència.

Deu minuts més tard, per aquell lloc va passar-hi un cotxe dels Mossos d'Esquadra amb les sirenes enceses. El conduïa l'agent acusat, Julián G.M. Tant ell com el seu company havien rebut un avís de la sala de coordinació, dient-los que s'havia produït un delicte als voltants de l'hotel Selva Mar, i que hi anessin corrents.

Segons indica el fiscal, l'agent era conscient "que circulava a una velocitat molt superior a la permesa", que en aquell tram de l'Avinguda Vila de Blanes era de 40 quilòmetres per hora (qm/h). El mosso va agafar una corba amb el vehicle i va ser aleshores quan va perdre el control del cotxe patrulla, perquè va derrapar amb la taca de combustible.

Totalment descontrolada

El cotxe va pujar a la vorera "de manera totalment descontrolada", va atropellar tres dones i va acabar bolcant, després de xocar contra un semàfor i un fanal. Dues de les dones, de 48 i 67 anys, van morir poca estona després.

La tercera víctima va haver d'ingressar a l'hospital durant gairebé un mes, perquè amb l'accident se li va fracturar el maluc. Per últim, l'agent que acompanyava el mosso a l'interior del vehicle policial va patir diverses contusions.

El fiscal imputa al mosso d'esquadra Julián G.M. dues faltes d'homicidi i una de lesions, totes per imprudència lleu. L'acusació pública demana que es condemni l'agent a una multa de 1.350 euros i que se li retiri el carnet de conduir durant dos anys i mig.

Pel que fa al transportista, el ministeri públic el considera autor d'un delicte contra la seguretat viària. Per a aquest acusat, demana una multa de 5.400 euros i, en cas que no la pagui, l'ingrés a presó durant deu mesos.

L'Audiència de Girona ha fixat el judici d'aquest cas per a principis del mes vinent. El tribunal encarregat de jutjar-lo serà la Secció Quarta. Es preveu que la vista oral s'allargui durant tres dies.