La defensa de l'home que va matar la dona a Salt creu que el seu client pateix un trastorn psicològic

Més d'un centenar de persones s'han aplegat aquest matí davant de l'Ajuntament per condemnar el crim

La defensa de l'agressor, que té 53 anys i és de procedència marroquina, creu que quan el seu client va cometre el crim estava afectat per algun tipus de trastorn. L'homicida, Hassan el A., va clavar cinc ganivetades a la seva dona, Fariba B., de 46 anys. El crim va tenir lloc ahir al carrer Doctor Castany de Salt poc després de dos quarts de deu del matí.

Tot i que els serveis d'emergències van traslladar la dona fins a l'hospital Santa Caterina, no es va poder fer res per salvar-li la vida. Després de deixar la víctima malferida, l'agressor va fugir corrents del lloc. Al cap de poca estona, però, l'homicida es va entregar a la Policia Local i va lliurar tres cartes als agents: una d'elles anava dirigida a la policia, la segona a una de les filles, i la tercera a una professora.

L'home ha passat la seva primera nit a comissaria i es preveu que demà al matí passi a disposició judicial. L'advocat de la defensa, Samuel Garcia, creu que el seu client pot estar afectat per algun tipus de trastorn psicològic. Per això, el lletrat centra la tesi de la defensa en aquest punt i demanarà que els perits facin proves a Hassan el A. per veure si, en el moment de clavar les ganivetades, no tenia ple ús de les facultats mentals.

Minut de silenci a Salt

D'altra banda, un centenar de persones han fet aquest migdia un minut de silenci davant l'Ajuntament de Salt per condemnar el crim. L'alcaldessa, Iolanda Pineda, ha dit que des del municipi es condemna aquesta mort 'amb força i contundència' i ha recordat que Fariba B. és la quarta víctima de la violència de gènere en el que portem d'any a Catalunya.

'Ni Salt ni la resta de la societat pot tolerar i restar indiferent a aquest tipus de violència exercida sobre les dones', ha ressaltat Pineda. L'alcaldessa, que ha expressat la solidaritat del municipi als familiars i amics de la víctima, ha qualificat el crim com a 'execrable'. I ha afegit: 'Encara és més condemnable, però, quan aquesta violència s'exerceix cap al més dèbil o la persona que es troba en situació més vulnerable, com és el cas de la Fariba'.