Presó per al jove que va intentar violar una anciana a Palafrugell

El sentenciat diu que prefereix ser expulsat del país

"Reconec els fets i hi estic d'acord", ha afirmat Taoufik Gattar en el judici d'aquest dimecres al matí a l'Audiència de Girona. D'aquesta manera, el jove, que en el moment dels fets tenia 21 anys, ha reconegut que la tarda del 9 de maig del 2011 va veure passar la víctima per un camí rural que porta fins a Mont-ras. S'hi va apropar per l'esquena, la va apartar del camí i la va llançar a terra. Després, va intentar abaixar-li els pantalons texans que duia mentre l'amenaçava amb violar-la.

"L'únic que volia és fotre't un clau", li va dir l'home a l'anciana. La dona s'hi va oposar de forma "tenaç" i, al final, Gattar va desistir. Aleshores, veient que no aconseguiria el seu objectiu, el jove va optar per robar-li la bossa de mà (que la dona portava penjada al braç dret) i fugir corrents del lloc dels fets. La policia el va detenir dies després i va recuperar la bossa de mà, però hi faltaven els 95 euros que duia la dona.

A conseqüència de l'agressió, l'anciana va patir diverses rascades a la cara i a l'esquena. Tot i que les ferides se li van curar de pressa, la víctima ha quedat "commocionada" per aquests fets i té "un quadre d'ansietat sever".

Inicialment, la fiscal aplicava un agreujant de traïdoria als fets i demanava 10 anys de presó per un intent d'agressió sexual amb accés carnal, 4 anys per un delicte de robatori amb violència i intimidació i una multa de 720 euros per una falta de lesions. Finalment, després que Gattar reconegués els fets, la fiscal ha eliminat que actués a traïció i ha modificat la petició de presó.

Pel delicte d'intent d'agressió sexual demana 3 anys de presó, pel robatori 2 anys més i per la falta de lesions manté la demanda de 720 euros. Una petició a la qual també s'ha adherit l'advocat de la defensa, Gregori Martínez, que considera que la rebaixa de pena és lògica perquè d'entrada havien qualificat els fets com si la violació fos consumada, i no un intent.

Taoufik Gattar ha demanat en el seu últim torn de paraula que li commutin la pena i que en comptes d'anar a presó facin efectiva l'ordre d'expulsió i el repatriïn al Marroc. El cas ha quedat vist per a sentència.