La Diputació vol que els patrocinadors del Porta Ferrada tinguin beneficis fiscals

Els partits volen que sigui declarat esdeveniment d'excepcional interès públic

Aquest estiu el Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols arriba a la 50ena edició, una fita que commemora que és el certamen musical en actiu més antic de Catalunya. L'efemèride, però, arriba en moments delicats per a les hisendes públiques i també per a les aportacions privades. Per això, l'Ajuntament de Sant Feliu ha demanat a l'Estat que declari el 50è aniversari esdeveniment excepcional d'interès públic.

La declaració permetria que els patrocinadors privats tinguessin beneficis fiscals i, per als organitzadors, pot ser una mesura molt atractiva per a les grans empreses que tenen dubtes sobre si fer aportacions econòmiques al festival o no. Segons els càlculs dels organitzadors, el pressupost d'aquest any serà superior al milió d'euros, més o menys la mateixa quantitat que en la 49a edició.

Albó ja ha avançat que aconseguir aquest reconeixement és "molt difícil" però ha posat com a exemple que el Centenari de la Costa Brava sí que el va aconseguir. L'Estat ho ha d'incloure al pressupost del Ministeri d'Hisenda. Ja han presentat esmena al pressupost per demanar que inclogui aquest punt. Tots els grups polítics a la Diputació de Girona -CiU, ERC i PSC- han aprovat la moció de suport a la proposta del consistori per unanimitat.

El ple de la Diputació de Girona ha aprovat una modificació de crèdit per valor de 2.719.747,83 euros que serà destinada a assistència municipal. La modificació s'ha dut a terme mitjançant l'aprovació d'un suplement de crèdit de 2.472.947,79 euros -que serviran per atendre despeses dels municipis i centres gestors que no poden demorar-se fins a l'exercici següent i per a les quals la consignació pressupostària és insuficient o no ampliable- i un crèdit extraordinari de 246.800,04 euros -amb els quals es cobriran despeses que no poden demorar-se fins a l'exercici següent i per a les quals no existeixi crèdit per atendre-les-. Han quedat aprovats per unanimitat.