La Bisbal d'Empordà suspèn fires, teatre, aplecs i concerts fins al 15 de juny pel coronavirus

El consistori i els organitzadors miraran ara quines propostes es posposen

La Bisbal d'Empordà ha decidit suspendre les fires, representacions teatrals, aplecs i concerts que s'havien de celebrar a la ciutat fins al 15 de juny com a mesura per frenar la propagació del coronavirus.
Ara, l'Ajuntament i les entitats organitzadores estudiaran quines propostes es poden posposar, i celebrar quan s'acabi el confinament, i quines altres, per contra, s'han d'anul·lar per a l'any vinent. La suspensió afecta, entre d'altres, la programació del Teatre Mundial, la Diada de Sant Jordi, la Nit dels Museus al Terracotta, el Daró Folk, la Fira Mercat al carrer del Primer de Maig, l'Aplec de la Sardana de la Bisbal o la fira Indilletres. D'altra banda, seguint allò que mana el reial decret que intensifica l'estat d'alarma, el consistori també va suspendre qualsevol obra fins a l'11 d'abril.
 
La suspensió de tots els actes fins al 15 de juny es recull en un ban que ha emès l'alcalde, Enric Marquès. Literalment, el text decreta "suspendre la celebració de tota mena d'actes i esdeveniments de qualsevol índole, i amb independència que el subjecte impulsor sigui públic o privat, previstos per ser celebrats en equipaments públics, privats o a la via pública de la Bisbal d'Empordà" dins aquest període.

El consistori informa que, a mesura es vagi parlant amb els diferents àrees i entitats implicades en l'organització de cadascun, s'anirà detallant si els actes es posposen o bé, directament, s'anul·len fins al 2021.

D'altra banda, i seguint allò que mana el Reial Decret que intensifica el confinament, el consistori també ha suspès qualsevol tipus d'obra (pública o privada) fins com a mínim l'11 d'abril. No s'hi inclouen, però, les obres d'urgència que puguin afectar la salubritat o seguretat al municipi.

L'Ajuntament, a distància

Per últim, el ban que signa l'alcalde també adequa els serveis mínims que s'havien dictat fins ara a l'Ajuntament i a d'altres serveis municipals. L'escrit demana habilitar el teletreball per a tots aquells empleats públics que disposin de mitjans suficients per fer-lo. A més, també veta la presència de qualsevol treballador "a qualsevol edifici municipal" fins com a mínim l'11 d'abril.

En el cas d'aquells empleats municipals que no puguin treballar de manera telemàtica, el ban resol que les hores que deixin de fer s'hauran de recuperar més endavant (com a màxim, a finals d'any). Tot i això, queden exclosos d'aquestes limitacions aquells treballadors que fan serveis essencials. Així com, diu l'Ajuntament, "continuen desenvolupant-se amb normalitat els serveis de neteja, manteniment i vigilància, així com les tasques que tenen relació amb la recollida de residus sòlids urbans i tots els propis de l’activitat de la Policia Local i de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu".