L'acusat de matar el seu oncle, reconegut com l'autor d'un atracament en un supermercat de Girona

Les víctimes han identificat l'imputat i han declarat que l'atracadors els va dir que havia matat una persona amb una pistola

El dia 15 de març cap a les 4 de la tarda van trobar mort un home de 57 anys al Parc de la Torre Roja de Viladecans. L'home havia mort a trets i, segons la investigació, a mans del seu nebot, Luis García de Santiago, de 30 anys d'edat. Després del crim, el sospitós va fugir però els Mossos d'Esquadra el van localitzar i detenir sis dies després del crim l'hostal Zurich de Sant Feliu de Guíxols, on s'havia allotjat una nit i pensava quedar-s'hi una segona.

Quan va passar a disposició judicial del jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Gavà, el jutge va ordenar l'ingrés provisional a presó de l'home com a presumpte autor d'un delicte d'assassinat. A banda del crim, els Mossos d'Esquadra també el van relacionar amb quatre atracaments comesos a Cornellà de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Girona.

Per aquest darrer, Luis García de Santiago haurà de respondre davant la justícia als Jutjats de Girona, en un procés apart del crim. Aquest dilluns, ha comparegut davant del jutge, el fiscal i el seu lletrat, Jordi Colomer. En una roda de reconeixement, tres testimonis l'han assenyalat indubtablement com l'autor de l'atracament comès en un supermercat Condis de Girona el 19 de març. A més, han explicat que ja d'entrada l'home es va identificar com l'autor d'un crim a Viladecans i va ensenyar el seu document d'identitat perquè no tinguessin cap dubte de qui era.

Sembla ser que a cada atracament que va cometre abans que el van detenir duia a terme la pràctica de deixar pistes darrera seu i s'atribuïa l'assassinat. Al supermercat de Girona, a més, va mostrar una pistola i va abandonar una bala amb empremtes seves dins la caixa enregistradora perquè el poguessin identificar. En total, es va endur 190 euros del supermercat.