La multinacional francesa Lucibel compra l'empresa gironina Ledspro

La companyia compta amb una fàbrica pròpia a la Xina i té presència a més de quinze països

Lucibel, especialista en fabricar sistemes d'il·luminació de baix consum, és una companyia francesa amb seu a París. Actualment, compta amb una plantilla de 158 treballadors repartits en més de quinze països. L'empresa, que dissenya i fabrica lluminàries i tecnologia LED, disposa d'una fàbrica pròpia de 3.000 metres quadrats a la Xina (a Shenzhen) i d'un centre d'I+D a Lió.

A finals de l'any passat, la multinacional va començar un procés per expandir-se arreu de l'estat espanyol. I és dins aquesta estratègia on s'emmarca la compra de l''empresa gironina Ledspro, que li permetrà tenir presència a Catalunya.

L'operació ja ha rebut el vistiplau de les dues directives i el procés que integrarà Ledspro dins l'estructura de Lucibel culminarà al llarg d'aquest 2012.

Segons destaquen des de Ledspro, amb un comunicat penjat al seu web, la integració permetrà "poder oferir als clients la realització de productes de qualitat controlada a preu de mercat". Entre els clients per als quals ha treballat fins ara l'empresa gironina, fundada el 2010, hi ha diversos establiments (hotels, bars i restaurants) però també empreses i entitats públiques (com la figuerenca Fisersa o la UdG).

Amb aquesta compra, Lucibel avança cap a l'objectiu de ser "líder mundial en il·luminació el 2015 en termes de qualitat i innovació", segons recull l'escrit.

Canvis a la xarxa social

La pàgina oficial de Ledspro a Facebook va substituir la imatge de portada ahir diumenge a les nou de la nit. El logotip de l'empresa gironina va ser substituït pel de Lucibel.