Un centenar de gironins demanen un peritatge dels seus béns a Pierre-Yves Gabus

L'expert en art ha organitzat aquest dilluns la primera de les dues jornades de taxació previstes a l'Hotel Carlemany de Girona

Obres d'art, antiguitats, fotografies i escriptures de finques han desfilat aquest dilluns per l'Hotel Carlemany de Girona amb l'objectiu que l'equip de Gabus en determinés el valor. Amb la idea d'apostar pel mercat català, l'especialista en art antic organitza aquestes jornades a través del gabinet de peritatge suís Arts Anciens i juntament amb la casa de subhastes francesa Million.

La d'avui a Girona és la primera jornada d'aquest tipus que organitzen a l'estat espanyol, i inclou un peritatge "professional, gratuït i confidencial", i un assessorament per vendre els béns artístics en mercats estrangers, on estan més ben valorats econòmicament, segons informen Arts Anciens i Million.

Els organitzadors també ofereixen la posada a la venda dels béns en una subhasta especialitzada i publicitat dels objectes, així com un mitjà per transportar-los. La cita està dirigida a aficionats, col·leccionistes i propietaris, que poden adreçar-se a les jornades de peritatge sense cita prèvia. Amb aquest "nou model de negoci" pretenen donar una sortida econòmica als "grans patrimonis" però també als més modestos de particulars, als preus que aquests béns "es mereixen".

Les jornades de peritatge gratuït a Girona tenen lloc aquest dilluns i dimarts a l'Hotel Carlemany de les deu del matí a les vuit del vespre, i continuaran el 18 i 19 d'abril a l'Hotel Ritz Palace de Barcelona en el mateix horari. Finalitzaran a l'estat espanyol el 20 i 21 d'abril a l'Hotel Emperador de Madrid, en aquest cas de deu del matí a les nou del vespre.