Confirmats els dos primers casos de coronavirus a la presó del Puig de les Basses

Els interns seran traslladats de Figueres a l'hospital de Terrassa les properes hores

[ACTUALITZAT: 23:00H] Dos interns de la presó del Puig de les Basses de Figueres (Alt Empordà) han donat positiu per coronavirus segons ha pogut saber aquest diari.

Les proves els hi van realitzar ahir després d'estar aïllats de la resta de presoners des del dissabte passat i pels voltants de les vuit del vespre d'avui han rebut el resultat.

Els dos interns seran traslladats al llarg d'aquesta nit al Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa (Vallés Occidental).

Per la seva banda, la germana de l'exconsellera Dolors Bassa, empresonada al Puig de les Basses, ha explotat contra el Tribunal Suprem després de conèixer els positius al centre penitenciari publicats per El Gerió Digital.

50.000 mascaretes

Aquests positius arriben després que el passat divendres la Conselleria de Justícia va anunciar que repartiria prop de 50.000 mascaretes procedents d’un estoc entre els professionals dels centres penitenciaris i de justícia juvenil, com a reposició de les seves mascaretes quirúrgiques.
 
D’acord amb els criteris dels Ministeris de Sanitat i de Treball i Economia Social, davant l’escassetat d’equips de protecció individual, de forma excepcional i mentre duri la situació d’escassetat es distribuiran mascaretes que ja han superat la vida útil designada pel fabricant, però només s'usaran aquelles que compleixin els requisits pels quals van ser certificades i amb comprovació prèvia de les cintes i el material del pont nasal per inspeccionar que es manté la qualitat de l’ajustament.
 
Als treballadors se'ls distribuiran mascaretes de protecció respiratòria de la classe FFP2, recomanades per a la protecció quan hagin d’actuar a un metre de distància de persones amb símptomes. Als interns se'ls repartiran 11.000 mascaretes de protecció genèrica.