La confraria de pescadors de Palamós manté la subhasta i farà un ERTO pel coronavirus

El patró major subratlla la importància de garantir la seguretat dels treballadors

Reduir al màxim l'activitat a l'espera que s'acabi la crisi sanitària del coronavirus. Així ho ha decidit la confraria de pescadors de Palamós (Baix Empordà) en una assemblea general que es va fer ahir de forma telemàtica. "Hem de contribuir que passi el més aviat possible", ha afirmat el patró major, Toni Albalat, tot afegint que a dia d'avui no tenen cap treballador que hagi donat positiu per la covid-19.

Es per això que han decidit deixar en serveis mínims el servei de subhasta i la llotja només obrirà unes hores a partir de les quatre de la tarda. Actualment ja només els arriba el peix de les barques d'arts menors perquè les flotes d'arrossegament i encerclament han suspès l'activitat al no poder complir amb les mesures de seguretat a bord pel coronavirus.

A més a més, a partir d'avui prepararan la documentació per demanar un ERTO per setze dels dinou treballadors que tenen en plantilla, ja que dos faran els serveis mínims de subhasta i també hi haurà un administratiu. "Ara hem de veure la disponibilitat de cadascú perquè hi ha feines molt específiques i caldrà veure com fem la planificació", conclou Albalat.