Dipsalut lliura més de 30.000 mascaretes per al personal de serveis essencials als municipis

Són per a treballadors socials i de residències, policies, brigades i professionals d'atenció directa

L'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona ha comprat més de 30.000 mascaretes de seguretat reutilitzables, confeccionades amb teixit antivíric homologat. Les està enviant als ajuntaments de la demarcació i als serveis socials comarcals per tal de pal·liar la manca de material de protecció per a professionals d'atenció directa.
Bona part d'elles, unes 20.000, les han fet voluntaris de Mascaretes Solidàries Girona, coordinats per l'Escola de disseny de moda Qcostura i l'Assamblea Nacional Catalana (ANC) de Girona i les 10.000 restants per tallers especialitzats. Estan fetes del material d'un fabricant de roba tècnica per a quiròfans i sales blanques.
 
La primera entrega del material sanitari es va fer divendres passat. Dipsalut ha lliurat 12.000 mascaretes als serveis socials de consorcis, consells comarcals i ajuntaments de la demarcació. Serviran per protegir treballadors socials, d'atenció domiciliària, de residències i geriàtrics i altre personal de primera línia d'atenció.

La resta de mascaretes es distribuirà en el decurs d'aquesta setmana, entre els ajuntaments gironins. Seran per a policies locals, serveis de neteja viària, brigades i altres professionals municipals dels serveis essencials. Es porten a cada municipi perquè se'n pugui fer ús al més aviat possible.

L'Organisme està treballant en una nova compra d'altres materials també necessaris, com guants, vestits de protecció i pantalles.