El coronavirus obliga a suspendre les Festes de Primavera i el Carroussel de Palafrugell

Es portaven celebrant des de fa 60 anys de forma ininterrompuda

El coronavirus serà el culpable que després de quasi 60 anys no es pugui celebrar el Carroussel Costa Brava (Carnaval de Carnavals) ni les tradicionals Festes de Primavera de Palafrugell. La situació actual ha portat a suspendre aquest esdeveniment, una decisió que s’ha consensuat entre l’organització i l’Associació de Colles de Festes de Primavera.

Aquesta decisió arriba després de veure que la feina que duen a terme les colles i els carrossaires s’ha vist afectada notablement pel confinament. Així, arribar a fer la tradicional desfilada, que enguany estava programada pel 31 de maig, era una tasca quasi impossible, ja que no s’han acabat de confeccionar les disfresses ni la construcció de la gran majoria de carrosses.

D’altra banda, l’Associació de Colles va decidir aquest passat cap de setmana per majoria que el millor era anul·lar el Carroussel 2020. Segons l’Associació “aquesta situació ens entristeix moltíssim, ja que molts vivim les carrosses d’ençà que vam néixer i aquest any ens faltarà. També creiem que serà una gran pèrdua per Palafrugell, ja que creiem que és realment la festa del poble. Mai abnas s’havia anul·lat un Carroussel, ni la censura, ni per altres problemes com la meteorologia i d'altres.”

Les Festes de Primavera són possiblement una de les festivitats més arrelades i de major tradició de Palafrugell. Aquesta celebració que té els seus orígens en la prohibició del carnaval l’any 1963, s’ha convertit en tot un esdeveniment per a Palafrugell que implica a tota la població a través de diferents activitats. Possiblement, la més coneguda sigui el Carrousel Costa Brava en què carrosses i comparses, tant locals com procedents d’arreu de Catalunya en configuren l’eix vertebral.