La demarcació de Girona en alerta per risc de nevades

Es poden acumular gruixos de dos centímetres a partir dels 300 metres

De la mateixa manera, entre set del vespre i una de la matinada, és possible que les nevades afectin també les comarques de l'Alt Empordà, Alt Penedès, Anoia, Baix Empordà, Barcelonès, Berguedà, Garraf, Garrotxa, Gironès, Maresme, Pla de l'Estany, Ripollès, Solsonès i Vall d'Aran.

Al vessant nord del Pirineu nevarà a totes les cotes durant la tarda. A la resta de Catalunya la cota de neu baixarà dels 800 fins els 300 metres durant la tarda. Per sobre dels 700 metres es podran acumular més de 5 centímetres de neu. A més, Al Pirineu Oriental es poden acumular més de 20 cm de neu per sobre dels 1.500 metres.

Davant d'aquesta situació de risc de nevades generalitzat a Catalunya, la DGPC de la Generalitat ha avisat a tots els municipis afectats perquè prenguin les mesures preventives oportunes (activin els Plans d'emergència municipals si en disposen), bàsicament referides a les condicions de les vies de comunicació, a l'alerta als serveis municipals que calgui i a les mesures generals de prevenció en aquestes situacions.