Gairebé 1.600 persones visten la Catedral de Girona per veure el Tapís de la Creació restaurat

Els visitants han valorat "molt positivament" la iniciativa i han demanat que es repetís pròximament

Normalment, una entrada per visitar el Claustre i l'interior de la Catedral de Girona costa cinc euros o tres euros en el cas dels estudiants i els jubilats. No obstant això, aquest diumenge, els interessats que s'han apropat fins aquest monument emblemàtic de la capital gironina han pogut veure i visitar de franc tots aquests espais. Segons les dades aportades pel Bisbat, 1.590 persones han visitat aquestes dependències durant aquest diumenge de portes obertes.

Els visitants han destacat la "importància" d'aquesta iniciativa i han valorat "molt positivament" la possibilitat de veure gratuïtament aquest monument. És el cas de la Mariona, veïna de Girona, que ha assegurat que no li importaria "pagar per poder tornar a visitar la Catedral". D'altra banda, la Nuri, que ha vist el monument acompanyada de la seva família, ha ressaltat que "convindria repetir pròximament la jornada de portes obertes per als ciutadans gironins". Una idea molt repetida entre els visitants. Segons en Xavier, veí de Girona, la "crisi econòmica afecta els ciutadans i una entrada gratuïta a la Catedral de tant en tant potenciaria que la població gironina visités el monument més sovint".

La gran majoria dels turistes han explicat que s'han apropat fins a la Catedral per poder veure de nou el Tapís de la Creació. L'obra, que s'exposa en una sala del Tresor de la Catedral de Girona, va ser tractada al Centre de Restauració de Béns i Mobles del Departament de Cultura i va tornar a la ciutat ara fa dues setmanes. Tots els visitants han coincidit a ressaltar la "millora" de l'obra i han destacat que "la nova sala permet veure més concretament tots els detalls del tapís".