Pelegrí aposta per preservar el patrimoni natural sense que suposi 'un obstacle' per l'economia

El conseller ha elogiat la funció històrica del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa com "element dinamitzador" del territori

El llibre s'ha publicat coincidint amb el 30è aniversari del Parc Volcànic de la Garrotxa. La creació del parc va significar l'èxit dels moviments populars de la zona, de mitjans anys setanta, que reivindicaven la protecció de la zona volcànica davant les extraccions industrials de greda del Croscat. El conseller ha felicitat als creadors del llibre i ha remarcat que, després de tres dècades, és un "motiu de satisfacció" comprovar com el Parc és "vist i entès" com un element "dinamitzador del territori". Pelegrí ha insistit en la idea del Departament d'Agricultura de preservar i conservar el patrimoni natural de Catalunya sense que això suposi un "obstacle" per a l'economia de l'entorn.

Segons el conseller el Parc de la Garrotxa és el millor exponent de paisatge volcànic de la península Ibèrica i ha subratllat que la gent de la Garrotxa ha potenciat "l'estima pel territori i el desig de conservar la natura i el paisatge de la zona volcànica".

El llibre anomenat 'La casa de pagès al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Les cases que no criden', s'ha realitzat a partir de l'anàlisi de 45 conjunts d'edificacions rurals i té com objectiu conèixer la lògica i la manera de fer de l'arquitectura rural tradicional a la Garrotxa. L'obra explica les condicions d'ordenació dels assentaments, la relació entre els espais exteriors i les creacions arquitectòniques o un anàlisi de les façanes. El llibre compta amb 85 fotografies, 8 croquis i 267 plànols de petit format.