La CUP demana retirar els símbols monàrquics de l'Ajuntament de Girona

Proposa una moció presentada coincidint amb la celebració del 14 d'abril

La moció, que serà defensada pel regidor de la CUP i membre de Reagrupament Carles Bonaventura, argumenta que "la monarquia espanyola és una institució anacrònica i antidemocràtica", i fa referència al fet que Joan Carles I va ser nomenat per Franco, i que en dues ocasions jurés públicament les lleis fonamentals del franquisme.

La CUP també ha recordat que fa pocs anys desenes de gironins van ser jutjats a l'Audiència Nacional espanyola per haver mostrat el seu rebuig pacífic a la monarquia tot cremant una fotografia del Rei d'Espanya. Per la formació, aquesta clara vulneració del dret a la llibertat d'expressió i la repressió desencadenada en aquest cas va fer aflorar encara més el sentiment antimonàrquic a la ciutat, que s'ha plasmat en múltiples manifestacions en els darrers temps amb motiu de la visita de membres de la casa reial espanyola a Girona.

Finalment, la CUP ha aprofitat la diada del 14 d'abril per reafirmar una vegada més la seva identificació amb els valors republicans, i ha mostrat el seu compromís per treballar cap a la constitució d'una República als Països Catalans, que "posi fi als 300 anys d'ocupació borbònica del país".