La Jonquera tindrà la nova comissaria dels Mossos al juny amb mòduls prefabricats

Des del 2008 s'han produït 59 crims a les comarques gironines, dels quals tres encara estan pendents de resoldre

Després d'anys de reclamacions, finalment el municipi fronterer de la Jonquera (Alt Empordà) disposarà d'una comissaria de districte. Des d'aquestes dependències es podrà coordinar el patrullatge dels Mossos i els ciutadans podran posar-hi denúncies. A més, segons ha avançat el director general de la Policia, Manel Prat, la posada en servei d'aquesta comissaria suposarà un increment d'efectius per a aquest municipi, tot i que no ha concretat quants.

Prat ha explicat que, per falta de recursos econòmics, han decidit amb l'ajuntament que la comissaria comenci de manera provisional en uns mòduls prefabricats i que, quan hi hagi disponibilitat pressupostària, es construeixi un edifici definitiu. L'alcaldessa, Sònia Martínez, ha celebrat que finalment la Jonquera pugui disposar d'una comissaria perquè ha recordat que pel municipi hi passen diàriament de 8.000 a 10.000 camions i també reben desenes de visitants francesos que venen atrets tant pels comerços com també pel turisme sexual i d'oci nocturn.

L'alcaldessa ha detallat que els mòduls prefabricats s'ubicaran al costat de la Creu Roja, a l'entrada del poble, en uns terrenys de propietat municipal. Martínez ha avançat que el solar que han previst reservar per a la comissaria definitiva estarà situat a tocar del camps de futbol, a un lloc on l'alcadessa assegura que hi ha "bons accessos" a l'N-II

Només tres crims per resoldre des del 2008

Els detalls de la nova comissaria de la Jonquera s'han donat durant la festa de les Esquadres, que ha aplegat més de 600 persones al Teatre Municipal de Girona. Durant la celebració, el cap de la regió policial de Girona, Joaquim Belenguer, ha donat algunes dades del balanç policial del 2011.

Entre aquestes, Belenguer ha destacat que durant el 2011 es van produir deu crims, dels quals es van resoldre tots excepte el cas de la botiguera assassinada a Banyoles el mes de desembre. En el què portem d'any, ja s'han registrat cinc morts violentes. D'aquests casos, s'han resolt tots excepte la mort d'un ancià a casa seva, a Figueres, la setmana passada.

Beleguer ha destacat que des del 2008 hi ha hagut 59 crims i que tots estan resolts excepte tres casos: el de la botiguera de Banyoles, l'ancià de Figueres i la botiguera de Palafrugell (novembre 2008). Això suposa un índex de resolució de casos del 97%. "Es tracta d'un percentatge altíssim i ens hem de congratular", ha declarat Belenguer que destaca que aquestes dades estan per sobre dels nivells europeus pel què fa a resolució de crims.